İzmir'deki Tüm Yapı Stoku Kontrolden Geçecek

İzmir'deki Tüm Yapı Stoku Kontrolden Geçecek

Yıkılan binaların 1992 ile 1997 yılları arasında deprem yönetmeliği çıkmadan önce ruhsatlandırılmış olduğunun tespit edildiğini söyleyen Tunç Soyer, "Tüm İzmir'deki yapı stokunu kontrolden geçirerek işe başlayacağız" dedi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESİAD, EGİAD ve İZSİAD üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.

Yıkılan binaların 1992 ile 1997 yılları arasında deprem yönetmeliği çıkmadan önce ruhsatlandırılmış olduğunun tespit edildiğini söyleyen Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak uzun soluklu bir çalışma başlatacaklarını bu yapılar için de yasal düzenleme talep edeceklerini belirtti. Bu yasal düzenleme gerçekleşmese bile İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu yapılar için deprem güvenlik karnesi oluşturacaklarını ifade eden Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bunun için kaynak ayıracağız. Yapı kontrol laboratuvarı  kurulması,  ekiplerin oluşturulması maliyetli bir çalışma olacak. Tüm İzmir'deki yapı stokunu kontrolden geçirerek işe başlayacağız" dedi.

izmirin-yapi-stoku.jpg
Başkan Soyer, "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasında herhangi yanlış bir ödeme yapmamak için yerinde tespit yapıldığını ve destek talebinde bulunanların isimlerini AFAD'dan aldıkları listelerle karşılaştırdıklarını kaydetti. Soyer, kampanyanın sitesinde kaç kişiye nakit desteği sağlandığının da görüleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum