İzmir’deki Belediyelerin İnşaat Ruhsatı Sürecinde ‘Tek Tip’ Uygulama Başlıyor

İzmir’deki Belediyelerin İnşaat Ruhsatı Sürecinde ‘Tek Tip’ Uygulama Başlıyor

İzmir Ticaret Odası’nın girişimleriyle İzmir’de ilçe belediyelerindeki farklı uygulamalar son bulacak. Tüm belediyelerde inşaat ruhsatı süreci hızlanacak ve aynı belgeler istenecek.

A+A-

İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener meclis ayı toplantısında ilçe belediyelerindeki inşaat ruhsatı süreçleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği ile ilgili gelişmeleri aktardı.

TÜM BELEDİYELER AYNI BELGELERİ İSTEYECEK, İNŞAAT İZİN SÜREÇLERİ HIZLANACAK

İnşaat izinleri ile ilgili girişimlerinin olumlu sonuçlandığını ifade eden Mahmut Özgener, “İnşaat sektöründeki tüm ilçe belediyelerinde yapı ruhsatları işlemlerinin hızlandırılması ve uygulamaların belediyeler tarafından aynı şekilde yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde bir girişimde bulunduk. Bu girişimler sonucunda belediyelerdeki farklı uygulamalar sona erdi. Tüm ilçe belediyelerinde inşaat izinlerinde aynı belgeler istenecek. İstenecek belgeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde paylaşıldı. Üyelerimizin uzun süredir beklediği önemli bir sorunu çözdük” dedi.

İZMİR’İN İMAR YÖNETMELİĞİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Özgener, İzmir’in imar yönetmeliği ile ilgili son gelişmeleri de paylaştı. Özgener, “Danıştay kararı sonrasında emsal hesabına dahil edilmeyen bölümler ile ilgili inşaat sektörümüz büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıların çözülmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği hazırlandı. İmar Yönetmeliği daha önce bakanlık tarafından reddedildi. Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinde düzenlemeye giderek iptal nedeni olan maddelerde düzenleme yaptı. İmar Yönetmeliği’nin düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Yönetmelik İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandıktan sonra Bakanlık onayına gönderilecek. Biz İzmir Ticaret Odası olarak bu süreçte de destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.