İzmir'deki 6 Büyük Projenin Takipçisi Olacağız

İzmir'deki 6 Büyük Projenin Takipçisi Olacağız

İZTO başkanı Mahmut Özgener, 3. çevreyolu, İstanbul Otoyolu, Körfez Geçişi, Hızlı Tren, Çandarlı Limanı, Alsancak Limanı rehabilitasyonu ve özelleştirmesi gibi büyük kamu yatırımlarının takipçisi olacaklarını söyledi.

A+A-

24 Haziran'da Türkiye'nin son derece önemli bir seçim gerçekleştirdiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, sonuçlarının istikrar ve güven arayan yabancı piyasaların döviz girişini arttıracağını dile getirdi.

Özgener, İZTO olarak İzmir için hazırladıkları projelerle ilgili şunları söyledi: "İnovasyon üssünden, gurme köylerine, atölye kentlerden veri bankalarının kurulmasına ve festivaller kenti İzmir'e kadar tüm projelerimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık. İzmir'in spor ekonomisinden daha fazla pay alması ve spor branşlarında başarıların artması için destek vereceğiz. İzmir'in ulaşım, lojistik, ticaret, tarım, turizm ve üretim sektörlerindeki potansiyellerini değerlendirmek üzere kentin diğer kurum, kuruluşları da dahil tüm paydaşları kapsayacak şekilde çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca İzmir adına 3. Çevreyolu, İstanbul Otoyolu, Körfez Geçişi, Hızlı Tren, Çandarlı Limanı, Alsancak limanı rehabilitasyonu ve özelleştirmesi gibi büyük kamu yatırımlarının takipçisi olacağız."

İMAR PLANLARININ OLMAMASI İNŞAAT YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ KESİYOR

İZTO Başkanı Özgener son olarak İzmir bütününde ve 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı ile ilçeler bazında bu plana bağlı 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planlarının henüz tam anlamıyla uyum sağlayıp yürürlüğe girmediğini anlattı. Bu durumun yatırımların önünü kestiğini savunan Özgener, planlar arası uyumun sağlanması yönünde çalışmaların hızlandırılması ve bu planların bir an öne yürürlüğe konulması için İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.