İzmir'deki 12 Bin 400 Konutun Kura Tarihi Belli Oldu

İzmir'deki 12 Bin 400 Konutun Kura Tarihi Belli Oldu

MÜSİAD tarafından İzmir'de düzenlenen 'Türkiye Yüzyılında Binaları Fark Et, İnşa Et' programına katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum TOKİ konutlarının da kura tarihini açıkladı. Kuralar 6-13 şubat arasında çekilecek.

A+A-

MÜSİAD tarafından düzenlenen Türkiye İstişare Toplantısı ‘Türkiye Yüzyılında Şehirleri Fark et, İnşa et’ programına katılan Bakan Kurum, ilk evim il iş yerim kampanyasında TOKİ tarafından İzmir'de inşa edilecek 12 bin 400 konut, 700 iş yeri ve 25 bin imarlı arsanın kura tarihi hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Eylül ayında Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirdik. İlk etapta 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 10 bin işyerini milletimize kazandıracağız. Projemiz kapsamında İzmir’imize toplam 12 bin 400 konutumuzu İzmir'imize kazandırıyoruz. 25 bin konutluk arsamızı, 700 bereketli dükkânımızı İzmirli kardeşlerimize armağan ediyoruz. İzmir’imizin kura çekimini 6-13 Şubat arasında gerçekleştireceğiz. İnşallah hem kentsel dönüşüm hem de yeni üreteceğimiz sosyal konutların ardından, İzmir’imizde afetlere karşı dirençsiz tek bir sağlıksız yapı, tek bir çöküntü alanı kalmayıncaya kadar, körfezdeki kokuyu gideren dek çalışacağız.”

İzmir'deki deprem konutları ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Kurum şu ifadelere yer verdi: "Son 4-5 yılda milletimizi yasa boğan çok büyük afetlerle karşı karşıya kaldık. Tüm afetlerde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hızlı önlemler aldık. Elâzığ ve Malatya’daki depremlerde; Sinop, Bartın ve Kastamonu’daki sellerde, Antalya ve Muğla’daki yangınlarda zarar gören yapıların dönüşümünü sağladık. Bu anlamda tüm afet bölgelerinde 45 bin bağımsız konuttan oluşan, iş yeri, ahır, köy evlerimizi büyük oranda tamamlayarak afetzede vatandaşlarımıza teslim ettik. İzmir’imizde de depremin ardından şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için İzmir’de kent tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini başlattık ve hiçbir vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık. Devlet ve millet seferberliğiyle hareket ettik. Yaraları hep birlikte sardık. Afetzede kardeşlerimiz için toplam 5 bin 61 konutluk tarihinin en büyük dönüşüm konutlarını başlattık. İlk konutlarımızın teslim törenini Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Bugüne kadar 4 bin 604 konutun yapımını tamamladık, kalan konutlarımızı da bitirip Nisan Mayıs gibi teslim edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.