İzmir’de En Çok Konut Üreten Firma Olmayı Hedefliyoruz

İzmir’de En Çok Konut Üreten Firma Olmayı Hedefliyoruz

1999 yılından beri İzmir’de 35 ayrı projede1000’in üzerinde konut inşa eden Vuryap İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural iddialı konuştu ve “TOKİ’den sonra İzmir’de en fazla konut inşa eden firma olmayı hedefliyoruz” dedi

A+A-

24 yıl önce İzmir’e taşınarak Buca’da üniversite çevresinde restoran işletmeciliği için yer arayışına giren Hakan Vural, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı olduğunu keşfedince inşaat sektörüne atılmaya karar verdi.  İlçede hiç 1+1 projenin olmadığını gören Hakan Vural, Vuryap İnşaatı kurarak Buca Atatürk Mahallesi’nde 40 konutluk Buca’nın ilk 1+1 projesini hayata geçirdi. Yaklaşık 24 yıllık sektör tecrübesine 35 proje sığdıran Vuryap, son olarak Ulu Rezidans projesi ile kariyerini taçlandırdı. Hakan Vural, 24 yıllık tecrübesini, mevcut yatırımlarını ve geleceğe yönelik yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Buca’nın ilk 1+1 projesi

Vuryap İnşaat’ın kurucusu Hakan Vural, şirketin kuruluş ve büyüme hikayesini şu sözlerle anlattı: “Ağrı’dan İzmir’e taşındığımızda ilk olarak üniversite öğrencilerine hizmet verecek bir restoran veya kafeterya tarzı bir işletme planlıyorduk. Üniversite çevresinde yer arayışına başladık. Bu araştırmamızda barınma sorunu olduğunu gördüm.  1+1 daire neredeyse hiç yapılmamıştı. Bunun üzerine restoran fikrinden vazgeçerek kendi sermayemizle 1+1 daire yapma kararı aldık. Buca Atatürk Mahallesi’nde 40 adet 1+1 daire üretimi gerçekleştirdik. Bu daireleri satmak yerine kiralamayı tercih ettik. 2 yıllık kiralama sürecinden sonra elde ettiğimiz sermaye ile arsa yatırımı yapıp yeni projeye başladık. İkinci projemizde temelden almak isteyen yatırımcılar olunca kiralamadan vazgeçip yap-sat modeline geçtik. İlerleyen yıllarda 35 ayrı noktada proje ürettik. Bu projelerin yaklaşık 20’si Buca civarında ve 1+1 dairelerden oluşuyor.  1+1 daireler yaygınlaşınca İzmir’in her bölgesinde arsa temini gerçekleştirerek üst segment projeler üretmeye başladık.”

ulu-rezidans.jpg

Ulu Rezidans

Menemen’de hayata geçirdikleri ve bu yılın haziran ayında anahtar teslimini gerçekleştirilecekleri Ulu Rezidans projesi hakkında bilgi veren Vural, “Yaklaşık 24 yıllık bir tecrübemizin ürünü olarak Ulu Rezidans’ı hayata geçirdik. Bu projeyi hayata geçirmemizdeki en önemli neden İzmir’in kuzey aksında kalite anlamında bir eksiklik olmasıdır. Projemiz 210 daireden meydana geliyor.  10 bin metrekare arsa üzerine kurulu. Yüzme havuzu, basketbol sahası, kreş, kütüphane, sinema salonu gibi sosyal donatılarımız var. Balkonlarımızda yerden ısıtma sistemi var, dairelerin sinekliklerini dahi taktık” dedi. Yükselen maliyetlerden dolayı vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten Vural, “Bu nedenle biz de elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Yüzde 90 kredi kullandırıyoruz. Devlet aracılığıyla Ulu Rezidans’tan daire alan her müşterimize yüzde 5 indirim yapıyoruz. Enflasyon muhasebesi yapılmadığı için ne yazık ki bize yüksek anlamda gelir vergisi çıkıyor. Biz de fiyatlarımızı sabit tutarak vergi yükünü de göğüsleyerek vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarının yolunu açtık. Piyasa koşullarına göre fiyatlarımızın da düşük olduğunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

hakan-vural-kimdir.jpg

Bornova ve Urla’ya yeni proje

Yakın zamanda geliştirecekleri projelerden bahseden Vural, şunları söyledi: “Urla Bademler’de 120 villalık projemiz olacak. Yeşillikler içinde yükselen çok özel bir proje. Kendi elektriğini üreten, sıfır emisyonlu konutlar inşa edeceğiz. Pandemiyle birlikte müstakil evlere talep arttı. İnsanlar apartman daireleri yerine mahalle kültürünü yaşayabilecekleri evler istiyor. Bademler projemiz de yatay mimarisiyle bu alana yönelik ihtiyacı karşılayacak. Bunun yanında Bornova merkezde projemiz olacak. 150 adet 1+1 daire yapacağız. Bornova’da böyle bir projeye ihtiyaç olacağını öngördüğümüz için önceden arsa yatırımı yapmıştık. Projemizde yerin 3 kat altına inerek 4.500 metrekarelik kapalı otopark yapacağız. Zemin katında 1.500 metrekarelik ticari alanlarımız olacak. Bu ticari alanları kurumsal firmalara kiralayarak Bornova’nın yeni cazibe merkezi haline getireceğiz. Bizim işimiz inşaat yapmak. Yeni dönemde yatırımlarımıza hız vereceğiz. Hedefimiz İzmir’de TOKİ’den sonra en fazla konutu üretmek.”

Kaliteden ve işçilikten asla taviz vermiyoruz

“Konut üretirken kırmızı çizgimiz kalite ve işçiliktir” diyen Vural, “Bunlardan asla ödün vermiyoruz.  İşlerimizi çok büyük titizlikle yapıyoruz.  Toplu konut projesi yapmamıza rağmen butik bir iş gibi yapıyoruz. Kalite hamurumuzda var ve kalite asla tesadüf değildir. Müşteri odaklı bir bakış açımız var. Bu nedenle satışlarımızın çoğu referanslıdır. İnsanlar Vuryap’ı kalitesiyle biliyor. Kalitemizi bildikleri için hiç görmeden bizden daire alan müşterilerimiz var” dedi.

Krizde başarının anahtarı cesarettir

Kriz dönemlerinde Vuryap olarak konut üretimine devam ettiklerini belirten Vural, “Bazı müteahhit arkadaşlarımız pandemi ve kriz dönemlerinde işlerini durdurdu. Biz bu dönemlerde hiç durmadık, proje üretmeye devam ettik. Seferihisar’da, Yeşilyurt’ta ve Şirinyer’de 3 ayrı proje geliştirdik ve pandemide Ulu Rezidans projesine başladık. Krizlerde başarının anahtarı da cesarettir” diye konuştu. Ev almak isteyen vatandaşlar için de çağrıda bulunan Vural, “Ev almak için uygun zaman. Fiyatlar yükselme trendinde devam edecek. Ev almak isteyen vatandaşların hemen ev alması gerektiğini düşünüyorum. Bir dairenin maliyeti 2 milyon TL’nin üzerine çıktı. Seçimlerden sonra bu maliyetler daha da yükselecek. Bununla birlikte fiyatlar da yükselecek. Ev alacaklar ertelememeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.