İzmir Kent Zirveleri 30 Kasımda!

İzmir Kent Zirveleri 30 Kasımda!

İzmir Kent Zirveleri kapsamında, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "İzmir Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Deprem Riski Azaltımı Konferansı" 30 kasımda düzenlenecek.

A+A-

İzmir Kent Zirveleri kapsamında, 30 Kasım Perşembe günü EBSO'da Folkart Yapı'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek toplantıya, IPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik, TİMA Müh. ve Müh. A.Ş., IPKB Müşaviri İnşaat Yük. Müh. Ali Ataç,  Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi E. Ayşe Erkan,  DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Hikmet Çatal ve  DEÜ İnşaat Müh. Böl. Bakanı Prof. Dr. Gürkan Özden önemil sunumlar gerçekleştirecek.

Moderatörlüğünü HİSDAŞ Halkla İlişkiler Genel Koordinatörü Cevat Maruflu'nun yapacağı toplantıda, İzmir kent merkezindeki deprem tehlikesine dikkat çekilerek ve mevcut bina stoğunun taşıdığı riskler ele alınacak; konu gerek bilimsel çevreler, gerekse kent yönetiminden sorumlu yöneticiler tarafından tüm boyutlarıyla tartışılacak.

AMACIMIZ FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Kentsel dönüşüm ve depremle ilgili farkındalığı artırmak ve bu yaşamsal konunun önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir konferansı düzenlediklerini dile getiren Maruflu, “Ülkemizde ve İzmir’de deprem riski azaltılmasına yönelik çalışmalar incelendiğinde yapılan çalışmaların farklı birimler tarafından farklı ölçeklerde yapılması nedeniyle istenilen düzeyde olmadığı bilinmektedir. Bu konuda yapılması gerekli düzenlemelerin ne olduğu ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda çalışmaların hız kazanması önemlidir. Yapılacakların belirlenmesi için sadece konuyla ilgili akademik çevre ve meslek odalarının değil, kent yönetiminden sorumlu yöneticiler, kamu kurum yetkilileri ve diğer sosyal toplum kuruluşlarının da sürece dahil edilmesi gereklidir. Bu konferansın düzenlenmesine destek veren Folkart Yapı, Müteahhitler Federasyonu, İzmir Müteahhitler Derneği, İzmir Kent Zirveleri Kurulu, Deniz 35 Yapı Denetim ve Epsilon Proje firmalarına katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.