İzmir-İstanbul Otoyolunun Açılış Tarihi Açıklandı

İzmir-İstanbul Otoyolunun Açılış Tarihi Açıklandı

İzmir--Bursa-İstanbul otoyol projesi büyük oranda tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İzmir-İstanbul otoyolu 29 Ekim 2019 tarihinde açılacak.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul- Bursa - İzmir otoyolu 29 Ekim 2019'da açılacak. Posta'da yer alan habere göre, tamamlandığında İstanbul İzmir arasını 3,5 saate düşürecek olan kamulaştırma bedelleriyle beraber 10 milyar dolarlık yatırım projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Hâlihazırda Avrupa'nın en büyük dünyanın ise 4'üncü büyük otoyolu konumunda bulunan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi tamamlandığında dünyanın en uzun 1'inci ve 5'inci asma köprülerini de içerisinde barındırıyor. 29 Ekim 2019'da açılması planlanan otoyoldaki çalışmaların Bursa etabını AK Parti milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin yerinde denetledi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir'i ziyaret eden Bursa milletvekilleri otoyolda süren çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kısa bir brifing veren Küçükbekir, Osmangazi Köprüsü'nün ardından Çanakkale Köprüsü'nün ve devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Marmara'nın etrafındaki otoyol ringinin tamamlanacağını, böylelikle İstanbul’un trafiğinin hem sanayi, hem de turizm anlamında İzmir’e Kuzey Ege’ye devlet yoluna girmeden aktarılmış olacağını belirtti.

DÜNYANIN EN UZUN DÖRDÜNCÜ ASMA KÖPRÜSÜ

Proje kapsamında bulunan Osmangazi Köprüsü, 2 milyon 682 metre uzunluğu, 252 metre kule yüksekliği, bin 550 metre orta açıklığı, 566 metre yan açıklığı ile dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olma özelliğine sahip. Fakat, mermi başlıklarıyla beraber 333 metre kule yüksekliğine sahip Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanıp, dünyanın en uzun asma köprüsü özelliğini kazanmasıyla birlikte, Osmangazi Köprüsü ise sıralamada beşinciliğe düşmüş olacak.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Proje kapsamında 67 milyon 505 bin 893 metrekare alan 2 milyar 353 milyon TL'ye kamulaştırıldı. Otoyoldaki 38 viyadüğün 23’ü, 294 alt geçidin 251’i, 77 üst geçidin 36’sı, 102 köprünün 63’ü, 732 kutu menfezin 640’ı, 3 tünelin tamamı, 22 kavşağın 11’i, 17 servis alanının 6’sı, 6 bakım işletme tesisinin 3’ü tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.