İstanbul'da Değerlenecek Bölgeler 2019

İstanbul'da Değerlenecek Bölgeler 2019

İstanbul'da nereye yatırım yapmalıyım? İstanbul'da hangi semtler prim yapacak. İstanbul'un hangi bölgeleri değer kazanacak diye merak eden yatırımcılar için işte İstanbul'un en çok değerlenen bölgeleri...

A+A-

Dünyanın en büyük emlak sitelerinden biri olan tr.flatfy.com Türkiye'deki 10 ilin satılık konut ilanlarının analizini yaparak emlak trendlerini ve yatırım yapılabilecek bölgeleri paylaştı.

Konut fiyatları iline, ilçesine, konumuna, yapım yılına, çevresindeki sosyal imkanlara ve çok sayıda değişkene göre farklılık gösterse de yine de bazı kriterlere göre gruplandırmalar yaparak geçmiş belirli bir süre içindeki harekete göre gidişatını gözlemlemek mümkün.

Gerek konutunu satmak isteyen gerekse gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişiler için bu tür trend analizleri de karar vermelerinde onlara yol gösterecek veriler sunabiliyor. 

İSTANBUL'DA DEĞERLENECEK BÖLGELER

istanbul-yatirim-yapilacak-yerler.jpg

Geçtiğimiz yılın Haziran ayından bu yana yayınlanan istatistiklere göre, tek odalı konutların fiyat ortalaması aynı düzeyde kalırken, 2 odalı konutlar yüze 5,73’lük bir artış kaydetti. Ancak asıl değer artışı yüzde 25,11’lik artış ile Haziran ayında 335.300 ₺ olan konutların ortalama değeri Aralık ayı itibari ile 419,500 ₺ oldu. Dört odalı konutlarda da benzeri şekilde Haziran ayında 418.500₺ olan ortalama konut fiyatları, Ekim ayında 550 bin TL’yi gördükten sonra yıl sonunda 519.000₺ olarak gerçekleşti. Buna göre 4 odalı konutlar Haziran ayına göre yüzde 24’lük bir fiyat artışı kaydetti.

İstanbul’daki konutların satış fiyatı ortalamaları ile aynı özelliklerdeki konutların kiralık değerlemesi dikkate alındığında İstanbul’daki konut yatırımının ortalama amortisman süresi 22 yıl olarak gerçekleşiyor. Konut değerleri fazla artan ilçeler Avcılar, Çatalca, Şile, Büyükçekmece ve Esenyurt olurken, konut değerleri en fazla azalan ilçeler Beykoz, Beşiktaş, Küçükçekmece, Bakırköy ve Ataşehir ilçeleri oldu.

Kiraların yüksek olmasının da etkisi ile yatırımın en hızlı geri döndüğü ilçeler Beykoz, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy ve Adalar ilçeleri. Yatırımın geri dönüşü en yavaş olan ilçeler ise Eyüpsultan, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçeleri olarak listeleniyor.

Kaynak: 2019'da Konut Yatırımı Yapılacak En Uygun İl ve İlçeler

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum