İnternetten Pazarlıkla Gayrimenkul Satışı Başladı

İnternetten Pazarlıkla Gayrimenkul Satışı Başladı

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri internnetten açık artırmayla satışa sunan tapu.com internetten pazarlıkla gayrimenkul satışı uygulamasını başlattı.

A+A-

Tapu.com sitesinde yer alan ‘pazarlığa açık tapularda’ satıcının o tapu için istediği fiyat gösteriliyor. Kullanıcı ‘Pazarlığa başla’ butonuna tıklayarak istenen fiyatın altındaki teklifini satıcıya iletiyor. 

Teklifin geçerli olabilmesi için alıcı adayının kredi kartından hizmet bedeli provizyonu çekiliyor, böylece alıcı adayları tekliflerinin ciddiyetini gösteriyor. 

İnternette pazarlık modelinin, gayrimenkulünü bir an önce nakde çevirmek isteyen satıcıların sayısının artmasına paralel bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını dile getiren Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Tapucom’da bazı tapuların değeri gerçekten piyasanın altında ve alıcıların rekabetçi teklifleriyle bunları piyasa dengesine kavuşturmak için açık artırma yöntemi işe yarıyor, çünkü açık artırma modelinde alıcılar verdikleri rekabetçi tekliflerle fiyatları dengeliyor” diye açıklama yaptı. 

Emre Erşahin, satıcıların istediği teklifi beklerken bazen zaman kaybedebildiklerine değinerek, “Yeni yöntemle zaman kaybetmeden ciddi alıcılar, ciddi tekliflerle pazarlık yapıyor. Önceden, tekliflerin sadece yukarı doğru gittiği dönemde açık artırma ile satış yapılırken, şimdi pazarlığa açık tapularda satıcı beklentisinin altındaki teklifleri de toplayarak aşağı yönde fiyat dengesini oluşturmaya başladık” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.