İnşaat Sektörü Güven Endeksi Mart'ta Yüzde 2 Geriledi

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Mart'ta Yüzde 2 Geriledi

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Mart ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 6,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,1 ve inşaat sektöründe yüzde 2 azaldı.

A+A-

Çimento, hazır beton ve demir fiyatları başta olmak üzere inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş zamlar inşaat sektöründe bir süredir kriz yaşanmasına neden oluyordu. Gelen zamlar nedeni ile yeni konut üretimi büyük sekteye uğrarken yaşanan düşüş güven endeksi rakamlarına da yansıdı. 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlanan Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Mart 2022 raporuna göre inşaat sektöründe güven kaybı yaşandı. Resmi rakamlara göre ne yazık ki ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile Güven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ MART 2022! 

TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi rakamları 2022 senesinin Mart ayında bir önceki aya oranla hizmet sektöründe yüzde 6,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,1 ve inşaat sektöründe yüzde 2,0 düşüş gösterdi. Aylık bazda en büyük kaybı yüzde 6,2 oranında düşüş gösteren hizmet sektörü yaşadı. 

İnşaat sektörü güven endeksi yaşadığı düşüşün ardından yüzde 82,7 seviyesinden yüzde 81 seviyesine gerilerken alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yüzde 1,1 oranında kayıp yaşarken Gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi de yine düşüş göstererek yüzde 2,8'lik kayıp yaşadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.