İnciraltı İmar Planları İçin Bakanlık Devrede

İnciraltı İmar Planları İçin Bakanlık Devrede

İnciraltı Gelişim Derneği'nin, İnciraltı planları ile ilgili Cumhurbaşkanı'na yaptığı çağrı karşılık buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arsa sahiplerini Ankara'ya davet ederek planlama süreci için ilk adımı attı. Arsa sahipleri yakında bakanla görüşecek

A+A-

İzmir’in uzun süredir gündeminde olan Balçova İnciraltı Arsa Sahipleri’nin mücadelesiyle ilgili önemli gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan vatandaşlar bekledikleri çalışmanın yapılmasını ve bölgenin imara açılmasını istemişti. Balçova’dan giden çağrıya Ankara’dan yanıt geldi. Dernek Başkanı Tayfun Karabulut Ankara’ya davet edildi. Toplantıya, Bakanlık Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaman ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya katıldı.

Başkan Karabulut, “Çağrımızın duyulması bizi çok mutlu etti. Bakanlıkta 2 saat toplantı yaptık. Planlama konusunda çalışma yaptık. İzmir’de vali beye durumu anlatacağız. Bakanlığımız son duruma ilişkin fizibilite yapacak. Sonrasına yine Ankara’da bakan beyle bir araya geleceğiz. Bakanlıkta katılımcı bir anlayışla çalışma yapılması iradesini gördüm. Bize erken bayramı yaştan cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ederiz. İzmir artık İnciraltı’nı kazanıyor” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.