İnciraltı ile İzmir'e 10 Milyar Dolarlık Yatırım Gelecek

İnciraltı ile İzmir'e 10 Milyar Dolarlık Yatırım Gelecek

İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut İnciraltı İmar Planları'nın hazırlanması sonucunda bölgede otel, hastane ve konut yatırımlarının hız kazanacağını ve 10 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

A+A-

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER),İnciraltı'nın planlanması halinde İzmir'in büyük bir değer kazanacağını belirtti. Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, İnciraltı Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karabulut, "Türkiye'nin en güzel yeri olan İnciraltı'nın çevreci ve doğru bir şekilde planlanması ile şehrimize doğrudan 10 milyar dolarlık yabancı sermaye geleceğine inanıyoruz. Yeter ki elimizdeki mücevherin; İzmir'in, İnciraltı'nın gücüne, güzelliğine, var olan kapasitesine inanalım, görelim ve herkes bu yönde odaklanarak katkı koysun" ifadelerini kullandı.  

İnciraltı'nın planlanmasıyla İzmir'in değer kazanacağını vurgulayan Karabulut, "Sağlık Turizmi odaklı gökdelen imarsız planlama ile İzmir Türkiye'nin sağlık turizmi başkenti olacak. Yapılacak oteller, hastaneler, geriatri merkezleri ve kısmi konut alanları ile 10 milyar dolar yabancı yatırımcı çekerek İzmir ekonomisini sıçratacak. Tıbbın doğduğu şehrimizde, 2500 yıllık tarihi Agamemnon kaplıcalarını barındıran İnciraltı'nın planlanması ile sağlık turizmi için şehrimize 100 bin yeni nitelikli turist gelecek. İşsizliği de yaklaşık yüzde 7 aşağıya çekecek" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.