İmar Barışı'nda Yanlış Beyan Hemen Düzeltilmeli

İmar Barışı'nda Yanlış Beyan Hemen Düzeltilmeli

İmar Barışı başvuruları yarın sona eriyor. Başvurmayanların yanı sıra başvurusunda yanlış beyanda bulunanların da sistem kapanmadan bir an önce beyanlarını düzeltmeleri gerekiyor.

A+A-

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, başvuruları iki kez uzatılan imar barışı uygulamasında vatandaşın talebinin beklentinin çok altında kaldığını söyledi. Başkan Çolak, "Biz daha önce defalarca kez halkımızı bilinçlendirmek için açıklamalarda bulunduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki söz konusu imar barışı, ihtiyacı olanlardan  çok kendini avantajlı hale getirmek isteyen gruplar tarafından tercih edildi. Bursa özelinde imar barışı başvuruları beklenenin çok altında kaldı. Türkiye geneline baktığımızda da kayıt altına alınanlar  ile ödemesi yapılan yapılar arasında ciddi bir fark görüyoruz. Başvuru yapanların yalnızca yüzde 10'luk kısmı ödemelerini gerçekleştirmiş durumda" dedi.

İmar barışı uygulamasının vatandaş beyanını esas alıp düzenlenmesinin birçok hatalı başvuruyu oluşturduğunu söyleyen Faruk Çolak, "Devletimiz bu olanağı sunarken yanlış yada yalan beyanda bulunulmaması konusunda uyardı. Yanlış beyan sonucu yapı kayıt belgesi iptal edilerek Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince de ceza uygulanmaktadır. Bursa'daki imar barışı başvurularına baktığımızda çok fazla hata ile karşılaşıyoruz. Bu hataların bir çoğu da mühendislik hizmeti almadan yapılan beyanlarda ortaya çıktı. Vatandaş, uzman hizmet almak yerine kafasına göre beyanda bulundu. Peki bu yanlış beyanlar ne olacak? Önemle uyarıyoruz ki başvuru sahipleri verilerini kontrol etsin, yanlış beyanda bulunanlar süre dolmadan düzeltmek için harekete geçsin. Aksi takdirde dönüşü olmayan sonuçların doğması kaçınılmaz olacaktır" açıklamasında bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.