İmar Barışında Konut Kredisi Kullandıran Bankalar

İmar Barışında Konut Kredisi Kullandıran Bankalar

İmar Barışı başvurusunda bulunanlar Yapı Kayıt Bedelini 30 hazirana kadar ödemesi gerekiyor. Peşinatı bulunmayan kişilere bankalar farklı vade ve faiz seçenekleriyle kredi kullandırıyor.

A+A-

31 Aralık 2017 tarihinden öncesinde yapılmış imara aykırı yapıları kapsayan İmar Barışında sonlara yaklaşılıyor. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması ve yapı kayıt bedelini de 30 Hazirana kadar yatırması gerekiyor. Yapı kayıt belgesi bedeli konutlar için %3, ticari kullanımlı yapılar için %5 olarak uygulanıyor.

İmar Barışı için taksitlendirme yapılmıyor. Yapı kayıt belgesi için peşinatı bulunmayan ya da ek finansa ihtiyaç duyan vatandaş için bankalar İmar Barışı konut kredisi kullandırıyor. İmar barışının ilk duyurulduğu dönemde kamu bankaları Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak %1.33’den başlayan faizlerle imar barışı kredisi kullandırdı. Fakat bu kampanya şu an uygulanmıyor. Söz konusu faiz oranını sadece Ziraat Bankası kullandırmaya devam ediyor.

KrediPazari.com imar barışı konut kredisi kullandııran bankaları ve faiz oranları sıraladı.

Ziraat Bankası İmar Barışı Konut Kredisi

Ziraat Bankası imar barışı kapsamında %1.33’den başlayan faiz oranları ile en uygun kredi faiz oranını sunuyor. Bankanın imar affı kapsamında kullanılan kredilere uyguladığı en yüksek faiz oranı 60 yıl vade ve 150.000 TL için %1.53’e çıkıyor.

HalkBank İmar Barışı Konut Kredisi

HalkBank güncel olarak 5 yıl vadeye kadar 20.000 TL ’ye kadar %1.55, 100.000 TL’ ye kadar %1.65 faiz oranı ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor. HalkBank 100.000 TL üzeri kullanımlar için ise %1.69 faiz oranı sunuyor.

Türkiye Finans İmar Barışı Konut Finansmanı

Türkiye Finans Bankası da imar barışı konut kredisi için %1.84’den başlayan kar payı oranları sağlıyor. Banka 60 ay vade için %2.04 kar payı oranı ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

Şekerbank İmar Barışı Konut Kredisi

Şekerbank 3-36 ay arası vadelerde %2,20, 37 ile 48 ay arası vadeler için %2,22 ve 49 ile 60 ay aralığındaki vade sürelerinde %2,33 imar barışı konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Şekerbank imar barışı kredilerinden kredi tahsis ücreti almıyor.

En Uygun İmar Barışı Kredisi Hesaplama

Yapı kayıt bedeli için 100.000 TL tutarda 4 yıl vadeli olarak bankalardan imar barışı konut kredisi hesaplama yapıldığında en düşük aylık taksit yaklaşık 2.950 TL, toplam ödemesi ise 140.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: Kredipazari.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.