İmar Barışına Dahil Olan Binaların Güçlendirilmesinin Önü Açılacak

İmar Barışına Dahil Olan Binaların Güçlendirilmesinin Önü Açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM'nin açılmasıyla imar barışından faydalanan binaların güçlendirilmesinin önünün açılacağını söyledi.

A+A-

İmar barışından yararlanan vatandaşların güçlendirilme konusunda talepleri olduğuna ilişkin soru üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklanan kentsel dönüşüm eylem planı çerçevesinde hem yeni yapılacak binalara ilişkin hem mevcut binaların güçlendirilmesine ilişkin belli hedefler olduğunu belirtti. 

Kurum, belediyelerle ortak çalışma yürüttüklerini söyleyerek, bu çerçevede İstanbul'un tüm ilçelerinde kentsel dönüşümle alakalı projelerin devam ettiğini, ekimde de TBMM'nin açılmasıyla birlikte imar barışına dahil olmuş binalar için güçlendirmenin önünün açılacağını ifade etti. 

Bakanı Kurum, bu şekilde mevcut yapıların güçlendirilerek vatandaşların sağlam ve güvenli bir şekilde oturmasının önünü açacaklarını söyledi. Kurum, her yıl 300 bin konut üreterek, acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü de sağlayarak depreme daha hazır bir ülke haline gelineceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.