İmar Barışına 10 Milyon 350 Bin Kişi Başvurdu

İmar Barışına 10 Milyon 350 Bin Kişi Başvurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz haftasonu sona eren imar barışı uygulamasından 10 milyon 350 bin kişinin faydalandığını söyledi. İmar Barışı ödemeleri de 9 gün sonra sona erecek.

A+A-

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve imar barışı uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, imar barışı uygulamasından 10 milyon 350 bin vatandaşın yararlandığını açıkladı. 

İmar başvurusuyla alakalı sürecin 15 Haziran'da sona erdiğini hatırlatan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"İmar barışı için yaklaşık 10 milyon 350 bin vatandaşımız bu kanuni düzenlemeden faydalanmak için başvurdu. Bu vatandaşlarımızın yapı kayıt belgelerini alıp, imar barışından faydalanmaları için ödeme sürecimiz 30 Haziran'da tamamlanıyor.''

İmar barışı uygulamasının öneminden bahseden Kurum, ''Bu çok önemli bir düzenleme. Vatandaşımızın elektrik, su, doğal gaz alamadığı, belediye hizmetlerinden faydalanamadığı alanlarda bu hizmetleri almaları, yine mallarının mülkiyete konu edilmesiyle birlikte ipotek edebilmelerine ve teminat gösterebilmelerine imkan sağlayacak bu önemli düzenlemeyi yaptık. Bu süreçte vatandaşlarımızın tüm mağduriyetlerini engelleyecek her türlü düzenlemeyle birlikte de bu imar barışı sürecimizi net bir şekilde tamamlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.