İmar Affı Seçimden Önce Çıkar Mı?

İmar Affı Seçimden Önce Çıkar Mı?

Cumjur ittifakından BBP genel başkanı Mustafa Destici'nin imar affı ile ilgili yasa teklifini TBMM'ye sunmasının ardından büyük bir beklenti oluştu. Peki imar affı ile ilgili son gelişmeler neler? İmar affı seçimden önce çıkar mı? İşte detaylar...

A+A-

Türkiye'de çok sayıda vatandaş imar affı beklentisi içerisinde bulunuyorlar. Genellikle seçimlerden önce çıkabilen bu af ile binaları kaçak durumda olan vatandaşlar yapılarını bu durumdan çıkarabiliyorlar. 2023 yılında yapılacak olan seçimler için de imar affı beklentisi kuvvetlendi. İmar affına ilişkin gelişmeler de çok yakından takip ediliyor. 

İMAR AFFINDA SON DURUM NE?

İmar affı ile alakalı olarak son olarak Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TBMM'de bir kanun teklifi vermişti. Ancak bu kanun teklifine kararı verecek olan AK Parti kanadından herhangi bir destek verilmedi. Sonuç çıkmayan kanun teklifi de çok da geçerliliği olan bir aşamaya geçemedi. Kanun teklifinin yasalaşabilmesi için AK Parti'nin açık destek vermesi gerekiyor. Bugüne kadar AK Parti imar affına dair herhangi bir görüş bildirmedi. 

BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR MU?

İmar affı ile alakalı olarak en yetkili bakanlık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğu biliniyor. Çevre Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri resmi olmasa da gayri resmi açıklamalarla imar affına dair herhangi bir çalışma yapılmadığını açıklıyorlar. Bakanlık imar affına dair çalışma yapmazken seçim öncesinde bir imar affının çıkması çok zor görünüyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karar alıp Çevre Bakanı Murat Kurum'a talimat vermesi gerekiyor. Ancak ne böyle bir karar ne de böyle bir talimat kamuoyuna yansımadı. 

BEKLENTİLERLE KAÇAK YAPILAŞMA ARTTI!

İmar affı çok sayıda vatandaşın gerçek ihtiyaçlarına çözüm olabilecek. Ancak bunu suistimal ederek rant peşinde olanların sayısı da hiç az değil. Özellikle tatil beldelerinde olası bir imar affından yararlanabilmek için harekete geçenler var. Seçim öncesi imar affı çıkacak denilerek arazilere boş çatılar yapılıyor. İmar affı çıkması durumunda imar izni olmayan bu arazilerdeki boş çatıları eve ve binaya dönüştürme planı yapan uyanıklar büyük bir merakla bu gelişmeleri bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum