Ilgaz Tüneli 15 Aralık'ta Açılıyor

Ilgaz Tüneli 15 Aralık'ta Açılıyor

Ilgaz Dağı'nda yapımı devam eden Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz Dağı'nda düzenlenen yerel yönetimler bölge toplantısı öncesi yapımı süren Ilgaz Tüneli'nde incelemede bulundu.

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Karayolları yetkililerinden brifing alan Kaya, 'Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin 15 Aralık'ta açılacağını ifade etti.

"15 ARALIK'TA AÇILIŞA HAZIRLANACAK"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptığı açıklamada, "Başbakanımızın 15 Temmuz gecesi İstanbul'dan Ilgaz'a yola çıktığında Türkiye'deki kalkışma hadisesinin açıklamalarını yaptı. Gerek o olayları takip ettiği noktada önemli olayların yaşandığı, kendisinin temelini attığı ve aynı zamanda ülkenin Başbakanının korumasını yaptığı bir tüneldeyiz. 15 Aralık'ta nasip olursa açılışa hazırlanacak. Ülkemiz adına hayırlı olmasını temmeni ediyorum. Küçük bir çatışmanın da yaşandığı yer burası. Ilgaz Tüneli ben daha önce yukardan da geçtim. Gerek Sinop'dan, gerek Samsun'dan Ankara istikametine geçmek isteyenler bu dağı aşıp, Kastamonu'ya Çankırı'ya varmak isteyenler çok ciddi anlamda ızdırap yaşıyorlar. Bu tünel nasip olursa bu ızdıraba son verecek ve 5.5 kilometre uzunluğunda yaklaşık 4 yılda bitirilmiş muhteşem bir eser"diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.