İhtiyaçları Doğru Analiz Ediyor En Uygun Çözüm Önerilerini Sunuyoruz

İhtiyaçları Doğru Analiz Ediyor En Uygun Çözüm Önerilerini Sunuyoruz

Avrupa’nın tek çatı altında PVC üretimi yapan en büyük fabrikasına sahip olduğunu belirten Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer Özen, “İhtiyaçları doğru analiz ediyor ve projelere en uygun çözüm önerilerimizi sunuyoruz” dedi

A+A-

Egepen Deceuninck ürünleri, İzmir Menemen’de bulunan Avrupa’nın tek çatı altında PVC üretimi yapan en büyük fabrikasında üretiliyor. Egepen Deceuninck Genel Müdür Yardımcısı Tamer Özen İnşaat Deryası’na şirketin faaliyetleri, hedefleri ve sektörel yeni trendler hakkında açıklamalarda bulundu.

Egepen Deceuninck markasıyla ilgili kısaca bilgi alabilir miyiz?

Egepen Deceuninck, Ege Profil Tic. ve San. A.Ş. bünyesinde yer almaktadır. Egepen, 1981 yılında Mazhar Zorlu ve oğulları tarafından kurulmuş ve akabinde hisselerinin yüzde 47’si 2000 yılında Belçikalı Deceuninck Grubu’na satılmıştır. 2001 yılında Mazhar Zorlu Grubu, şirketin ilave yüzde 30’luk hissesini Deceuninck Grubu’na satmış, Deceuninck Grup da şirketin yüzde 21’lik kısmını borsadan satın alarak şirketin yüzde 98’lik kısmına sahip olmuştur. Bu gelişim sürecinde Egepen markası Deceuninck Grubu tarafından satın alındıktan sonra Egepen Deceuninck olarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Egepen Deceuninck, PVC profil sektörünün en geniş ürün yelpazesine sahip olarak dünya standartlarındaki üretim kalitesinden ödün vermeden, çevreye duyarlı üretim süreçlerini başarı ile yürütmektedir. Egepen Deceuninck, Türkiye’nin her bölgesinde bulunan geniş bayi ağları sayesinde son kullanıcıya zorluk çekmeden ürün teslimatı yapabilmektedir.

Avrupa’nın en büyüğü

Üretim tesisleriniz ve ürün gruplarınızdan bahsedebilir misiniz? Egepen Deceuninck olarak neler üretiyorsunuz? Toplam üretim kapasiteniz ne kadar?

Egepen Deceuninck İzmir Menemen’de, 130.641 bin dönüm arazi üzerinde 78 bin 300 metrekare kapalı alan ile 100 bin ton üretim kapasiteyle Avrupa’nın tek çatı altında PVC üretimi yapan en büyük fabrikasına sahiptir. Uzun ömürlü yapısı, ses ve ısı yalıtımındaki başarısı, yenilikçi ürünleriyle ve tüketici dostu özellikleriyle Türkiye’nin en çok tercih edilen PVC markalarından biridir. Egepen Deceuninck olarak;  sürme sistemler, açılır sistemler, panjur, kepenk ve sineklik gibi sistemleri, bulunduğumuz pazarın beğenisine sunuyoruz. Her projenin, kendine ait belirlediği özellikte ürün ihtiyacı bulunuyor. Bizler de Egepen Deceuninck olarak, ihtiyaçları doğru analiz ediyor ve projelere en uygun çözüm önerilerimizi sunarak, çözüm ortağı misyonumuz ile pazarda gücümüzü gösteriyoruz.

Pazardaki diğer rakiplerle kıyaslandığında Egepen Deceuninck neden tercih sebebi olmalı?

Teknolojinin bizlere sağladığı avantajları ve sektördeki deneyimimizi, üretim süreçlerinin her aşamasında kullanmaya çalışıyor, üretim ve ürün çeşitliliği performansını bu sayede yükseltiyoruz. Sektörün ihtiyaçlarına kulak vererek ve Ar-Ge departmanımızın da yenilikçi adımları teşvik etmesiyle müşteri odaklı çözümler sunuyoruz. Egepen Deceuninck, Türkiye’nin her bölgesinde bulunan geniş bayi ağları sayesinde son kullanıcıya zorluk çekmeden ürün teslimatı yapabilmekte ve farklı ihtiyaçlara hızlı çözümler üretebilmektedir.

Dövizdeki dalgalanma ve pandeminin etkisini de göz önünde bulunduracak olursak 2021 yılını nasıl kapattınız? 2021’de ne kadarlık satış yaptınız? Satış hedeflerinizi yakalayabildiniz mi?

Biz, marka olarak her zaman krizleri olumlu yönde yönettik ve bu krizlerden de başarı ile çıktık. 2021 yılında da tüm satış hedeflerimizi tutturduğumuz başarılı bir yıl geçirdik diyebiliriz.

Kalitemizden taviz vermeden…

2022 yılı için öngörülerinizi ve hedeflerinizi paylaşabilir misiniz?

Hem dünya hem de ülkemiz için çok zor geçen bir yılın ardından 2022 yılına büyük ümitler ile başladık. 2022’nin ilk aylarında olduğumuz şu dönemde bizler, Ar–Ge faaliyetlerimiz, sektördeki deneyimimiz ve de çalışma azmimiz ile yeni ürünler tasarlamaya ve gerek bayilerimize gerekse tüketicilerimize olumlu katkı değer sağlamaya çalışıyoruz. İçinden geçtiğimiz dönem tedarik zincirinde kırılmaların olduğu, hammadde ve enerjide ciddi maliyet artışlarının yaşandığı, bunların yanı sıra hane halkı alım gücünün de gerilemekte olduğu bir yapıya bürünmüş durumda. Bu yapıyı dikkate alarak, kalitemizden taviz vermeden maliyetlerimizi daha etkin kontrol etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Benzer şekilde, iş sürekliliğimiz açısından hammadde tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesi de fazlasıyla önem kazanmış durumda.

2022 yılında piyasaya süreceğiniz yeni seriler olacak mı? Olacaksa yeni ürünleriniz hakkında kısa bilgiler verebilir misiniz?

Yaklaşık bir ay içerisinde hem bayilerimizin hem de nihai tüketicilerimizin beğenisine sunacağımız yeni bir serimiz olacak. Şu an için detaylı bilgi vermem çok doğru olmayacaktır.

Üretimde Ar-Ge sürecinizden bahsedebilir misiniz? Tasarım ve inovasyon sizin için ne kadar önemli? Bu alanda kaç kişilik ekiple ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz?

Menemen fabrikamızda bulunan Ar-Ge Merkezimiz; Sanayi Bakanlığı’nca tescillenmiş olan (kayıtlı) bir merkez. Yeni ürünlerimizin tasarım çalışmaları ile var olan ürünlerin üzerindeki yapısal değişiklik ve iyileştirme çalışmaları burada yapılıyor. İlave olarak, henüz piyasada olmayan alternatif ürün ve teknolojilerin araştırmaları da burada gerçekleştiriliyor. Oldukça kalabalık bir grup ile tüm Ar-Ge çalışmalarımızı büyük bir keyif ve titizlik ile yönetiyoruz.

Pandemi ile birlikte konutta talep değişti. Artık geniş balkonlu ve büyük evler talep ediliyor. Müstakil evlerde de büyük talep var. Evin ve balkonun büyümesi ile binadaki açıklıklar da artacağından, cephe firmalarının da buna uyum sağlaması gerekiyor. Değişen yapı kültüründen cephe sektörü nasıl etkilenecek? Egepen Deceuninck olarak bu değişimlere nasıl ayak uyduruyorsunuz?

Yukarıda da özellikle belirttiğim gibi bizler, pazardaki tüm gelişme ve yenilikleri yakından takip ediyor ve pazarın beklentilerini en hızlı şekilde karşılıyoruz. Bu bağlamda sizlerin de belirttiği gibi değişen bu koşullar için, geniş açıklıkları farklı şekillerde kapatacak çözümler üretiyoruz. Deceuninck Camlama Sistemlerimiz de bunlardan biri.

Yüzde 100 müşteri memnuniyeti

2022 yılında iç pazarda bir talep artışı bekliyor musunuz? Yeni yılda nasıl bir strateji ile ilerleyeceksiniz? Yeni yatırımlarınız olacak mı?

2022 yılının sonunda; ciromuzu yükseltmeyi, yeni pazarlara açılmayı, planladığımız yüzde 100 müşteri memnuniyetine ulaşmayı ve çevreye olan sorumluluğumuzu da yerine getirerek gülümseyerek hatırlayacağımız bir yılı tamamlamayı hedefliyoruz. Yatırım tarafında ise enerji tasarrufu ve kontrol teknolojilerine dönük planlarımız söz konusu. Özellikle 2021 yılında test seviyesinde yaptığımız bazı çalışmaları 2022’den itibaren üretim hatlarına yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.