Hangi Bankalar 0,79 Faizler Konut Kredisi Kullandırıyor?

Hangi Bankalar 0,79 Faizler Konut Kredisi Kullandırıyor?

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankaları konut sektörüyle vardıkları anlaşma kapsamında konut kredisi faiz oranlarını %0.79’a düşürdü.

A+A-

Bankalar kredi müşterisi konut firmaları ile vardığı anlaşma dahilinde tüketicilere 500.000 TL’ ye kadar ve 15 yıl vade seçeneğinde %0.79 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor. Anlaşma ile konut firmasının da faiz oranlarına katkı sağlaması sonucu söz konusu oran kullandırılıyor. Bu nedenle kampanya sadece anlaşmalı konut firmalarının projelerinde geçerli oluyor. İlgili kredinin yıllık maliyet oranı %10 seviyesinde.

Altı bankanın yurt genelinde anlaşma sağladı konutlar hemen ilde bulunuyor. Markalı konutlardan küçük müteahhitlerin dairelerine kadar anlaşma dalinde binlerce konut projesi yer alıyor.

Kampanyadaki indirimli faiz oranları sadece anlaşmalı firmaların konutlarında kullanılabiliyor. Ayrıca konut değerinin en fazla %80’ine kadar kredi kullanılabiliyor. Kredi vadesi süresince konut üzerine banka tarafından ipotek tesis ediliyor.

Yüzde 0.79 Konut Kredisi Hesaplama

Anlaşmalı bankalardan %0.79 faiz oranı ile 300.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 15 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.100 TL oluyor. Kredinin 15 yıl vade sonunda toplam geri ödemesi ise 563.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.