Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Temeli Atıldı!

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Temeli Atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı.

A+A-

Yaptığı açıklamada Güngören’de kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında 300 yeni konutun temellerini hep beraber atmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, söz konusu bu projenin yatay mimarisiyle, yeşil alanlarıyla ve depreme dayanıklı yapılarıyla; mega kent İstanbul’un en gözde dönüşüm projelerinden biri olacağını dile getirdi. 

Mega kent İstanbul’dan başlamak üzere 81 ilde tedbirler alacaklarını; konut ve iş yerlerini depreme karşı dayanıklı duruma getireceklerini dile getiren Bakan Kurum, “Biz artık deprem dolayısıyla hiçbir annemizi, hiçbir yavrumuzu yitirmek istemiyoruz. Bu sebepten; Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında ilan ettikleri “Türkiye’nin Her Yerinde Deprem Dönüşümü” hedefiyle tam 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. 12 milyon vatandaşımızın hayatını hamdolsun güvence altına aldık. Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde harıl harıl çalışıyoruz. Yatırım bedeli 120 milyar lira olan, 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konutumuzu inşa ediyoruz.” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada İstanbul Anadolu Yakası Kartal’da 1.500 konutluk yeni kentsel dönüşüm konutlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum; “Kâğıthane’de istinat duvarı çöktü, oraya koştuk, çevredeki tüm binaları yıktık; yerine yenilerini yaptık. Fikirtepe’de 15 bin konutluk, dünyaya örnek bir şehircilik sürecini başlattık. Üsküdar Kirazlıtepe’de, Büyük Çamlıca Camii’mizin eteklerinde, yeni bir şehircilik hamlesini tüm hızımızla sürdürüyoruz.” dedi.

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün; Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Maltepe, Bağcılar, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beykoz, Sultanbeyli, Kartal, Esenler, Ataşehir, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı ve Hacıhüsrev’de; İstanbul’un 39 ilçesinde, 140 bin konutumuzun dönüşümüne süratle devam ediyoruz. Bu yıl Mart ayında yine Güngören ilçemizde sizlerle buluşmuştuk. Tozkoparan mahallemizde birinci etapta, 141 konut, 3 işyerinin anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize teslim etmiş; mutluluklarına şahit olmuştuk. 55 bin metrekare alanda 270 konut, 10 işyeri ve sosyal donatılardan oluşan ikinci etabımızın temellerini de dualarla atmıştık. İnşaları olağanca hızıyla sürüyor.”

“Güngören depreme hazır olacak”

Murat Kurum sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün yine Güngören’de 11 blok hâlinde yapılacak 300 konut ve 10 dükkân için besmelemizi çekiyoruz.” diyen Bakan Murat Kurum, “Bu konutlarımız depreme karşı dayanıklı olacak, enerji verimli, sıfır atık uyumlu olacak. Bir yıl sonra da teslim edeceğiz. Güngören depreme hazır olacak, geleceğe emin adımlarla yürüyecek. 2f lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.