Folkart İncity Projesinin İmar Planı İptal Edildi

Folkart İncity Projesinin İmar Planı İptal Edildi

Folkart'ın Bornova'daki 'kentsel Dışı çalışma alanı' imarlı iken Konut+ticaret alanına çevrilen İncity projesinin hayata geçirilildiği arazinin imar planı mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edildi.

A+A-

İzmir'de hayata geçirilmesi planlanan Folkart Incity projesine ait imar planları iptal edildi. 28 katlı olmak üzere toplam 8 blok, 700 daire ve 42 ticari konuttan oluşacak projenin planları şehircilik ilkelerine uymadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

513 bin 442 metrekarelik inşaat izni

Folkart Yapı, Folkart, Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki 'Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı'nda kalan  arazisinin 'Ticaret Konut Alanı' olarak değiştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmuş, onaylanınca bölgede inşaata başlamıştı. Plan değişikliği ile 513 bin 442 metrekarelik inşaat izni verilmişti. 

Toplam 700 daire ve 42 ticari konuttan oluşan Folkart Incity projesi 28 katlı olmak üzere toplam 8 bloktan oluşacaktı. Proje ayrıca yüzde 94 oranında yapılaşma getiriyor. 

Mimarlar Odası, yapımı devam eden Folkart Incity projesinin inşaatın bir an önce durdurulmasını istedi. Konu, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındı.

İmar mevzuatına aykırı

Dosyayı inceleyen İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafında planının iptali kararı onaylandı. Mahkeme, dava konusu parsel değişikliğinin imar mevzuatına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığına karar verdi. 

Karar ile ilgili olarak "Alanda yaşayacak nüfusun gereksinimi olan sosyal ve kültürel tesis alanları ile teknik altyapı alanlarının ayrılmadığı, imar planı değişikliğinin kamu yararı içermediği, bölgeye ilişkin yapılan parçacıl bir planlama kararı olduğu saptanarak, bölgenin konut ve ticaret alanı olarak belirlenmesinin bölgedeki nüfus ve ulaşım yoğunluğunu artıracağı öngörülmüştür. Plan değişikliğinde ulaşım çözümlemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme ve değerlendirme çalışmasının bulunmadığı görülmektedir" açıklaması yapıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.