Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Resmen  Başladı

Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Resmen Başladı

Yaşanan sıkıntıların ardından Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine el atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecini resmen başlattı. Fikirtepe'de tahliyelerin başlamasını isteyen bakanlık 1.300 binayı yıkacak

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'deki tahliyelerin başlamasını istedi. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından riskli yapılarda oturanlara ‘evleri boşaltın’ tebligatı yolladı. Bakanlık ekipleri tarafından tek tek bina girişlerine asılan tebligatlarda vatandaşa 150 gün süre verildiği ifade edilirken “Yapıların tahliyesinin bakanlıkça verilen süre içerisinde yapılması mecburidir” denildi. Bu süre içerisinde evlerini boşaltmayan dairelerin elektrik, su ve doğalgazın kesileceği, tahliye ve yıkım için gerekli işlemlerin bakanlık tarafından yapılacağı ya da yaptırılacağı ifade edildi. 

1.300 YAPI YIKILACAK

Dün yapılan tebligat işlemleri konusunda bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, yaklaşık bin 300 yapıda 6 bin bağımsız birimin (ev-iş yeri) boşaltılacağını dile getirdi. İşlemlerin sorunsuz ilerlemesi için vatandaşa 150 günlük süre tanındığını söyleyen Köse, proje inşa sürecinde hak sahiplerine bakanlık tarafından  kira yardımı yapılacağını hatırlattı. Alanın tamamı için imar planlarının hazır olduğunu ifade söyleyen Köse, “İhale süreçleri devam ediyor. En kısa süre içerisinde ilk temeller atılarak projenin yapımına başlayacağız” şeklinde konuştu.

2007’de kentsel dönüşüm alanı, 2013’te riskli alan ilan edilen Fikirtepe’de dönüşüm süresi boyunca birçok aile mağdur oldu. Mali gücü yetersiz firmaların bölgeye girmesi ve anlaşma sürecinde ortaya çıkan problemler nedeniyle projeler yarıda kalınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi.

5 MİLYAR TL YATIRIM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kasım 2020’de bölgeyi ziyaret ederek sevindiren haberi paylaştı ve “Bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle Fikirtepe’de inşaatların yapım sürecine giriyoruz” dedi. Kurum, 60 bin vatandaşı doğrudan ilgilendiren 15 bin konutluk Yeni Fikirtepe Projesi’nin değerinin 5 milyar lira olduğunu, projenin etaplar halinde 3 yılda inşa edileceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.