Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin İmzalar Atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin İmzalar Atıldı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesinin büyük bir çıkmaza girdiği Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için Emlak Konut GYO beklenen imzayı attı!

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında  imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 28 Temmuz 2021 tarihinde imzalandı. 

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşme bedeli 187 milyon 434 bin TL olarak belirlendi.

Murat Kurum açıklamıştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe'deki hak sahipleri temsilcileriyle Kozyatağı'ndaki bir otelde görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme kapsamında Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın umutla beklediği inşaatla ilgili, yapımla ilgili, süreçle ilgili destek talepleri karşısında, bakanlık olarak,  TOKİ  Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz. Bu noktada Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sürecin tamamını yürütecek, uygulamaları da yine Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle yapacağız" açıklamasını yaptı.

Kitapçık hazırlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Fikirtepe’de yapılacak olan kentsel dönüşüme ilişkin olarak bir kitapçık hazırladı. 25 soruya yanıt verilen kitapçıkta mülkiyet hakkının devlet garantisinde olduğu, hak kaybı yaşanmayacağı ifade edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kitapçıkta merak edilen paylaşım oranları, kira yardımı ve yeni konutların teslimine kadar birçok konuya netlik kazandırıldı.

Fikirtepe'deki dönüşüm projesinde teslimlerin 2023'te başlayacağı belirtildi. Bölgede yer alan riskli yapıların tahliyesinin en geç 1 Ekim 2021 tarihine kadar gerçekleştirileceği de ifade edildi. 

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 28.07.2021 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 187.434.000 TL+KDV'dir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.