Esnaflardan Konut Kampanyası Talebi

Esnaflardan Konut Kampanyası Talebi

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak'ın asgari ücretlilere özel konut kampanyasını duyurmasının ardından konut kampanyası ile ilgili bir talep de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan geldi.

A+A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dar gelirli ve asgari ücretli 100 bin vatandaşın konut sahibi olması için açıklanan projenin esnaf ve sanatkarlar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf için konut kampanyası çağrısında bulundu. Konuyla ilgili yazılı açıklamayapan Palandöken, esnafın konut almaya çalışırken karşılaştığı sıkıntılardan bahsetti.

Palandöken, esnafın, devlete yük olmadan kendi yağıyla kavrulduğunu ve  devlete kira, vergi, sigorta primleri gibi ödemeler yaptığını söyledi.

Palandöken, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Buna karşın esnaf başını sokacak bir ev almak için bankaya gittiğinde kredi çekerken önüne dünya kadar prosedür engeli çıkıyor. Geçmişteki tüm borçlarını ödemiş olsa bile 'Sicil engeliniz var' denilerek esnafımıza kredi verilmiyor" 

Palandöken, esnafın istihdama katkı sağladığını ve bu nedenle mağdur edilmemesi gerektinin altını çizdi. Palandöken, "Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için başlatılacak proje, esnaf ve sanatkarlarımız için de uygulanmalı" dedi.

"Esnaf ve sanatkarlarımız da düşük faizle kira öder gibi ev sahibi olabilmeli" diye konuşan Palandöken, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Anayasamızın 174'üncü maddesinde de belirtildiği gibi, 'esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler' kapsamında böyle bir kampanya başlatılırsa camiamız adına sevindirici olur. Vatandaşın ve esnafın rahatlaması, piyasanın da rahatlaması demektir"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.