Esnaf Kira Yükünden Kurtuluyor

Esnaf Kira Yükünden Kurtuluyor

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu Kira Artışının 12 aylık TÜFE ortalamasına göre yapılmasının gerek kamu mülklerinde gerekse özel mülklerde kiracı olarak faaliyet gösteren esnaflar açısından sevindirici olduğunu söyledi.

A+A-

Beklentileri tam karşılamasa da yeni uygulamadan memnun olduklarını kaydeden Mutlu, ‘İzmir Birliği bundan önce her platformda hastaneler, okullar gibi kamu kurumlarında ve belediye mülklerinde kiracı olarak faaliyette bulunan esnaf sanatkarların kira bedellerinin bir yıl boyunca dondurulması tezini savunmaktaydı. Özellikle okul ve hastanelerde kantin işletmeciliği yapan üyelerimiz açısından talebimiz bu şekildeydi. Gelinen noktada beklentimiz tam olarak karşılanmamıştır. Ancak eskiye nazaran durumun iyileştirilmesi, üyelerimizin sırtındaki yükü hafifletecektir. Zira,  kamu mülklerinde kiracı olan üyelerimiz yüzde 46 oranlarını gören kira artışları ile karşı karşıya kalmış iken, son genelge ile kira artış oranlarının yüzde 16 seviyelerine kadar düşebileceği anlaşılmaktadır.’ dedi.

Mutlu, ‘Gelişmelerden kamu kurumlarının mülklerinde faaliyet gösteren üyelerimizin yanısıra, yerel yönetimlerin kiracısı olan esnaf sanatkarlarımız da yararlanacaklardır. Ayrıca kira artışlarındaki düzenlemeler, özel mülklerde kiracı olarak faaliyet gösteren üyelerimizi de rahatlatacaktır.’ şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.