Eskişehir'de Okuyacak Öğrencilere Kiralık Ev Uyarısı

Eskişehir'de Okuyacak Öğrencilere Kiralık Ev Uyarısı

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Eskişehir'de üniversite okumayı tercih eden öğrencilere kiralık ev uyarısında bulundu. Kentte inşaat üretiminin azalmasıyla kiralık daire sıkıntısı yaşandığı ifade edildi.

A+A-

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Çelik, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı kazanarak Eskişehir'de öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilere kiralık ev uyarısı yaptı. Öğrenci dostu olarak bilinen Eskişehir'de yaklaşık 60 bin kişi öğrenim görüyor.

Kentte son zamanlarda azalan inşaat üretimi nedeniyle kiralık ev bulmanın zorlaşacağı bildirildi. 

TEMFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, kiralık evlerin azalmasıyla fiyatların arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Üniversitelere ve kent merkezine yakın 1+1 45-65 metrekarelik evler 600 ila 900 lira arasında kiralanıyor. 900 ila bin 500 lira arasında da eşyalı 1+1 evler mevcut. Bu evler 2-3 kişinin rahatlıkla yaşayabileceği evlerdir, kent merkezinde yer alan binalar. 5-6 yıl önce kentte kiralık sorunu yaşanmıyordu. Eskişehir'deki üniversiteleri tercih eden ya da edeceklerin bir an evvel ev kiralaması gerekiyor. Bu yıl kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşayacağız."

Ayrıca Çelik, "Kent insanları, öğrencilerle uyumlu. Öğrencilere gereken her türlü kolaylığı sağlamak için bütün emlak müşavirleri hazır. Onların ihtiyaçları iyi biliyoruz. Diledikleri şekilde yardımcı olacağız." dedi. 

Posta

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.