Esenler'e TOKİ İşbirliğinde 1.300 Yeni Konut Geliyor!

Esenler'e TOKİ İşbirliğinde 1.300 Yeni Konut Geliyor!

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Esenler'e TOKİ işbirliğinde 1.300 yeni konut inşa edilecek.

A+A-

Dönüşüm harekâtının başlatıldığı Esenler’de çalışmalar aralıksız sürüyor. 850 bağımsız birim yıkılarak TOKİ işbirliğinde yeni bir proje uygulanacak. Proje kapsamında 1.300 konut yapılacak

Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı Esenler'de çalışmalar tam gaz sürüyor. Esenler Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte Çiftehavuzlar Mahallesi'nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında hazırlıklar son safhaya geldi. Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nce hazırlanan mahalledeki hak sahiplerinin mülkiyet analizleri vatandaşlarca kontrol edildi ve askıdan indi. 85 bin metrekareyi kapsayan alanla ilgili olarak imar planları ve kentsel tasarım projesi hazırlandı. TOKİ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacak plan ve projenin onaylanmasının ardından imar uygulamasına başlanacak. Şu anda 854 bağımsız bölümün bulunduğu alanda, yeni projeyle birlikte yaklaşık bin 300 bağımsız bölümün üretilmesi hedefleniyor.

25 bin konut yenilendi

Esenler'de şimdiye kadar devlet eliyle, toplam 106 bin 744 metrekareyi kapsayan 3 ayrı projede 2 bin 972 konut hak sahiplerine teslim edildi. İlçenin değişik noktalarında 511 bin 253 metrekarelik 8 ayrı projede yürütülen dönüşüm çalışmalarında ise yaklaşık 11 bin konutun üretilmesi hedefleniyor. Son 5 yılda özel sektör eliyle de ilçede 21 bin 869 konut yenilendi.

Depremin zamanı belli değil

Hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çok titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Vatandaşlarla mutabakat sağladıktan sonra tapu devirlerine başlayacağız. Tapuların devrinden sonra taşınma ve kira ödemelerini yapıp bu mahallemizde de kentsel dönüşüm için kazmayı vuracağız" dedi. Çiftehavuzlar Mahallesi için Türkiye'ye örnek olacak bir proje hazırladıklarını söyleyen Göksu, "Ümit ediyorum bu proje birçok kentsel dönüşüm çalışmasına da örneklik teşkil edecek. Gerekli çalışmaları tamamlayıp bir an önce inşaatlara başlamak ve vatandaşlarımızı güvenli konutlara taşımak istiyoruz. Çünkü depremin ne zaman olacağı belli değil" diye konuştu.

2023'e kadar ilçe dönüşecek

Esenler'de yaklaşık 100 bin konutun risk taşıdığını ve acilen dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Tevfik Göksu, "Devlet ve millet eliyle bunların 25 binini dönüştürdük. Geri kalan 75 binini dönüştürmek için de projelerimiz, çalışmalarımız var. İnşallah 2023 yılına kadar Esenler'deki tüm konutları yenilemiş olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.