En Uygun Konut Kredisi Faizi Ne Kadar?

En Uygun Konut Kredisi Faizi Ne Kadar?

Konut Kredisi faiz oranlarında haziran ortasından bu yana düşüş eğilimi devam ediyor. Birçok özel banka ve kamu bankaları faizleri düşürdü. Yüzde 2,13'e çıkan faiz ortlaması yüzde 1,96'ya geri geldi.

A+A-

Konut kredisi faiz oranları Haziran ayının ikinci haftasında itibaren düşüşe başladı. Söz konusu dönemde en düşük %1.55 olan konut kredisi faiz oranları yaklaşık bir buçuk aylık süreçte 6 puan daha geriledi.

Söz konusu süre zarfında tüm kamu bankalarının da içinde bulunduğu 14 banka konut kredisi faizlerinde indirim uygularken faiz oranları ortalaması da %0.19 puan geriledi.

En uygun konut kredisi faiz oranı güncel olarak tabela faizlerinde Ziraat Bankası’nın uyguladığı %1.5’e, kampanyalı konut kredisi dahilinde ise Vakıfbank’ın uyguladığı %1.49’a geriledi. En yüksek konut kredisi faizi ise %2.58 düzeyinde.

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama

Bankalarından 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede toplam geri ödeme miktarı 152.000 TL oluyor. Aylık taksitleri ise 2.530 TL’ ye denk geliyor. Aynı tutarda kredi için 10 yıl vadede toplam geri ödeme miktarı 215.000 TL, aylık taksitler ise 1.800 TL’ ye denk geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.