Emlak Konut'tan Yeni Kampanya

Emlak Konut'tan Yeni Kampanya

Emlak Konut GYO önceki projelerinden konut veya iş yeri alanlar için yeni bir borç kapatma kampanyası başlatıyor. Kampanyanın çok kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

A+A-

Gayrimenkul sektörüne yön veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) güvencesi ile geçmiş dönemlerde konut sahibi olanlar için başlatılacak olan borç kapama kampanyası için hazırlıklar tamamlanıyor.

Ödeme kolaylıklarının sunulacağı yeni kampanya konut ve ticaret alanlar için geçerli olacak. Fırsattan yararlanacaklar arasında daire veya iş yeri alım sözleşmelerini TÜFE’li seçenekle satın alan ve enflasyondaki artış hızından etkilenmek istemeyen borçlular da bulunuyor. Müjdeli yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Kimler yararlanacak?


Emlak Konut'a ödemesi devam eden borçlular, banka kredili satışlar hariç geçmiş döneme ait borç ve bu borca ilişkin tahakkuk etmiş ve /veya edecek olan gecikme faizi de dahil olmak üzere  yazılı talepte bulunmaları durumunda açıklanacak indirim oranı üzerinden bakiyenin tamamını ödeyerek borçlarını kapatma imkanına sahip olacak.

Avantajlı seçenekler

Şirket, bu yıl 18 Nisan ile 20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği Bahar Kampanyası’nda binlerce ailenin borcunu kapatmasına ya da bir kısmının yapılandırılmasına vesile oldu. Bu kampanyada da TÜFE’li, vade farklı ya da vade farksız bağımsız bölüm satın alan vatandaşların, kampanya dönemindeki taksit ödemesi yapıldıktan sonra borç bakiyesinin (vadesi geçmiş borçlar dahil) tamamının nakit ödenmesi durumunda açıklanacak olan oranlar üzerinden indirim uygulanacak.

Hangi fırsat sunuldu?

Emlak Konut Bahar Kampanyası’nda TÜFE’li, vade farklı ya da vade farksız bağımsız bölüm satın alan alıcılar, kampanya dönemindeki taksit ödemesi yapıldıktan sonra borç bakiyesinin (vadesi geçmiş borçlar dahil) yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25’nin kapatılması halinde belirlenen oranlar üzerinden indirim almış, kalan tutar da sözleşmede belirtilen aynı koşullarla, kalan taksit sayısı kadar yeniden yapılandırmaya gitmişti. TÜFE’li satış koşulu ile bağımsız bölüm satın alan vatandaşların bir kısmı ise ödeme planlarında aylık yüzde 0,50 vade farkı ile sabit ödeme şeklinde revize ettirdi. Benzer bir fırsatın da bu kampanyada da gündeme gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.