Emlak Bankası Ne Zaman Konut Kredisi Kullandıracak?

Emlak Bankası Ne Zaman Konut Kredisi Kullandıracak?

Yaklaşık 3 ay önce kurulan Emlak Bankası henüz konut kredisi kullandırmıyor. Vatandaşlar düşük oranlı konut finansmanı sağlamasını beklerken Emlak Bankası ne zaman konut finansmanı kullandıracağı da merak konusu.

A+A-

Türkiye Emlak Katılım Bankası Şubat ayında bankacılık faaliyetlerine yeniden döndü. 93 yıllık tecrübesi ile tekrar piyasaya katılan Emlak Bankası’nın konut finansmanı kullandırım şartlan belli oldu.

Emlak Katılım Bankası yaklaşık 15 gün önce katılım hesaplarına uygulanan brüt kar payı oranlarını açıkladı. Gözler bankanın açıklayacağı konut finansmanı kar payı oranlarına çevrildi. Konut kredisi faiz oranlan hızla artmaya devam ederken vatandaş umutla Emlak Bankası’nın piyasa koşullarının altında uygulamaya başlaması tahmin edilen finansman maliyetlerini bekliyor.

Kredi Pazarı’nda Türkiye Emlak Bankası yetkilileri ile yaptığı görüşmede bankadan, konut finansmanı kar payı oranlarının hesaplandığı ve kısa süre .içinde duyurulacağı bildirildi. Emlak Bankası konut finansmanı kullandırım şartlan ise şöyle;

Emlak Bankası Konut Finansmanı

Emlak Bankası katılım bankacılığı prensiplerine satın alınacak konutu banka tarafından satın alarak tüketiciye istediği vade üzerinden taksitlerle satacak. Banka azami olarak 12C aya kadar vade seçeneği sunacak. Konut değerinin %80’ine kadar finansman sağlayacak. Emlak Katılım Bankası Kaynak Kullanım Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) masraflarından muaf olarak konut kredisi kullandıracak.

Emlak Bankası Yabancıya Konut Finansmanı

Emlak Bankası yabancılara Türkiye'den konut almak istediklerinde TL, USD ya da Euro cinsinden finansman desteğinde bulunacak. Finansman tutarı azami olarak konut değerinin %50’sine kadar kullandırılacak. Yabancılara konut finansmanı kapsamında banka 10 yıla kadar vade süresi uygulayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.