Emlak Bankası Konut Kredisi Satacak!

Emlak Bankası Konut Kredisi Satacak!

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, "Emlak Bankası'nda da banka alacaklarının ikincil piyasada paraya çevrilmesine yönelik bir düzenleme yapılıyor" dedi.

A+A-

Faizlerin çok yüksek olması ve bankaların kredi verirken yeni kaynak üretmede zorlanması tüm sektörlerleri olduğu gibi konut sektörünü de doğrudan etkiliyor.  Son günlerde yeni kaynakların oluşturulması için yurt dışında sıkça uygulanan bir model konuşulur oldu. 

Yeni modelde konut ve kamu yatırımları için kullandırılan kredilerin ikincil piyasada satılması. İlk uygulamanın da duyurusu yapıldı. 3 kamu ve 1 özel banka 3,5 milyar liralık Vadeye Dayalı Menkul Kıymet ihracı yapacak. 

Bakan Kurum konut kredilerinin yeniden satılmasının sisteme ilave kaynak üreteceğini dile getirdi. Kurum, “Bu konuyu Emlak Bankası'nın ana sözleşmesine de koyduk. Emlak Bankası'nda da banka alacaklarının ikincil piyasada paraya çevirilmesine yönelik bir düzenleme yapılıyor. Dolayısıyla biz de Emlak Bankası'nda inşallah bunu üreteceğiz. Bu manada sektör adına olumlu bir gelişme olacak” dedi. 

Qr kodlu tapu sistemi hakkında da bilgi veren Bakan Kurum, yeni dönemde tapuda tüm ayrıntıların TC kimlik numarası gibi görüneceğini ifade etti.  Bakan Kurum artık qr kodu sayesinde takbist bilgi sistemi üzerinden uydu görüntüsü ile satın almak istenilen gayrimenkulün yerinde görülebileceğini de sözlerine ekledi. 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.