Emeklilere Kira Yardımı Yapılacak Mı?

Emeklilere Kira Yardımı Yapılacak Mı?

Her 3 emekliden 2'si kirada oturuyor. Türkiye Emekliler Derneği, kirada oturan emeklilere kira yardımı yapılmasını ve TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlarda emekli kontenjanının yüzde 50'ye çıkarılmasını talep etti.

A+A-

Vatandaşlara düşük taksitle ev sahibi olmaya imkan tanıyan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut projelerinden emekliler için yüzde 25 kontenjan ayırmıştı. TOKİ’nin ayırdığı kontenjanların yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkarılması talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), “Emeklilere kışın kira ve yakacak yardımı yapılsın”  taleplerinde de bulundu.

Her ay yardım yapılacak

TOKİ, TÜED tarafından belirtilen taleplerin hayata geçirilmesi durumunda, her projede yer alan konutların yarısını emeklilere ayıracak, böylece daha çok emekli vatandaşlar kira yerine kendi evlerinin taksitlerini ödeyebilecekler. İkinci olarak talep edilen yardımla ise emekliler kirada otururken kira yardımı alacak, rahat edecekler. TÜED tarafından yapılan Emekli Profili Araştırması’na göre her 3 emekliden biri kirada oturuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.