Emekliler TOKİ'den Kontenjan Artışı İstiyor

Emekliler TOKİ'den Kontenjan Artışı İstiyor

Satışa çıkan TOKİ projelerindeki konutların yüzde 25'i emekliler için ayrılıyor. Emekliler bu kontenjanın yüzde 50'ye çıkarılmasını talep ediyor.

A+A-

Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek gelire kavuşan emekliler için bir müjde de TOKİ'den geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), TOKİ konutlarında kontenjanı yüzde 50'ye çıkarmasını ve kira yardımı merilmesi gerektiğini açıkladı. TÜED, ev sahibi olmayan emeklilerin gelirlerinin yaklaşık 600 lirasının kira ve ısınmaya gitmekte olduğunu kaydederek "Emeklilere kışın kira ve yakacak yardımı yapılsın" çağrısında bulundu. Peki TOKİ emekli kontejanını artıracak mı? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

3'TE 1'İ KİRACI

TÜED'in kira yardımı ve kontenjan talebi hayata geçerse, TOKİ her projedeki konutların yarısını emeklilere ayıracak, daha çok emekli ev sahibi olabilecek.

TÜED tarafından yapılan Emekli Profili Araştırması'na göre, her 3 emekliden 1'i kirada oturuyor. Kira öder gibi ev sahibi olmayı isteyen emekliler, TOKİ'nin emekli kontenjanını artırmasını dört gözle bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.