Emekevler Projesinde Teslimler Başladı

Emekevler Projesinde Teslimler Başladı

Ataşehir Belediyesinin Emekevler projesi kapsamında inşa edilen 197 ev kura çekimiyle sahiplerine teslim edildi.

A+A-

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, uzun zaman mücadelesini verdiği Emekevler'deki Atapark Konutları projesini tamamladı. Yerinde kentsel dönüşümü hayata geçiren İlgezdi, 197 hak sahibi ailenin yeni dairelerinin kura çekimini noter huzurunda gerçekleştirdi. Başkan İlgezdi, ailelere yaptığı konuşmada, “Sakın ola evlerinizi satmayın, bir yıl sabredin. Evlerinizin yanına 120 bin metrekarelik park yapıyoruz. Bunu da bir yıl içinde bitireceğim. Evinizi satmak isterseniz, park bittikten sonra satın çünkü fiyatları çok artacak” diye tavsiyede bulundu.Emekevler'de yaşayan ancak bu projeye katılmayan vatandaşlara da seslenen İlgezdi, “Eğer biz art niyetli olsaydık çoğu vatandaşımız bu dairelere kavuşmazdı. Bizimle sözleşme yapan 197 vatandaşımızla yeni dairelerini belirliledik. Ancak 200 civarında vatandaşımız bir hayal dünyasında yaşıyor. Bütün mahkemeleri kaybettiler. Burası Ataşehir Belediyesi'nin tescilli yeri. Ancak bazıları çıkmış buradan rant elde etmeye çabalıyor. Bu 200 civarında vatandaşımız da aslında mağdur durumda…Ama ben onları bir ay daha bekleyeceğim ve sonra bu daireleri belediye meclisimizden geçirerek satışa çıkaracağım. Yasalar açık, belediyemize geldiklerinde onlar da dairelerine kavuşacaklar. Oluşan rant gruplarına aldanmayın” diye konuştu.

Kura töreni sonunda 197 aile yeni evlerine kavuştu.
 

Kura töreni sonunda 197 aile yeni evlerine kavuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Başkan olduğumda sizlere söz verdim, bu sorunu çözeceğiz ve size birer ev vereceğiz dedim. Fazlasına kanun izin vermiyor zaten. Bu proje iki yıl önce bitebilir, sizler iki yıl önce evlerinize kavuşabilirdiniz. Ancak bazı siyasiler engel olmak istediler. Bazı gruplar vatandaşlara olmayacak vaatlerde bulunarak, ‘siz Belediye Başkanını dinlemeyin, anlaşmayın, bizler size arsanıza karşı 3'er, 5'er daire vereceğiz' dediler. Bunun hiçbir mantıklı yanı yok. Yasalar açık. Eğer öyle bir olasılık olsa ben zaten sizin lehinize kullanırım. Gerçeğe bakarsak orası zaten 170 bin metrekare bir alan ve 120 bin metrekare alan park ve yeşil alanlar olarak ayrılmış. Daha önce yapılmış anlaşmaya göre 50 bin metrekare inşaat alanı var. Bunun fazlasını kimse veremez” dedi.

Kurada deniz gören daireyi seçen 70 yaşındaki emekli öğretmen Ahmet Elmaskaya, “Tapu yoktu, tahsis belgesi yoktu. 34 sene bu mahallede yaşadık, ha yıkıldı ha yıkılacak korkusuyla bugüne geldik. Başkan bize yerinizi satmayın memnun kalacaksınız demişti, bugün satanların hata yaptıklarını gördük. Hayal bile edemezdik, bir rüya görüyoruz sanki…”dedi.

3 çocuklu bir ailesi olan Ahmet Yıldız ise “1992 yılında Ordu'dan geldik, geldiğimizde gecekondu şartları vardı, tapusuz yere ev yaparak hata yaptığımızı biliyoruz. Bu proje olunca hiç düşünmeden imza attım. Battal İlgezdi'ye oy da vermedim ama kararlı duruşu olmasıydı bu sorun çözülmez, bugünlere gelemezdik” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.