Ekonomideki Daralma İnşaat Sektörüne De Yansıdı!

Ekonomideki Daralma İnşaat Sektörüne De Yansıdı!

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar inşaat sektörünü de etkisi altına aldı. Sektörde önde gelen firmalarından bazıları yatırımda frene basıyor.

A+A-

Ekonomide yaşanan daralma, Türkiye ekonomisinin son yıllardaki lokomotif sektörlerinden inşaat sektörüne de yansıyor. Proje sayısının orta ve üst segmentte yoğunlaştığı sektörde ciddi bir rekabet ortamı mevcut. Bu gerçekten yola çıkan önemli üreticiler, sektördeki rekabeti daha da kızıştırmamak adına bir müddet yeni proje geliştirmeme kararı almış durumda.

Örneğin Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de konut projelerinin sürdüğünü, 2017 yılında yeni konut yatırımı planlamadıklarını Söylüyör. Türker, kamu ve özel sektör işbirliği ile yapılan şehir hastaneleri yatırımlarının da devam ettiğini vurguluyor.

Keten Grup da yeni yatırımlar konusunda frene bastı. Şu anda inşaatı süren 21 projelerinin bulunduğunu belirten Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, satış odaklı projeler yerine yüklenici firma olarak yapacakları projelere odaklandıklarını söylüyor.

 

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Okay da, inşaat sektöründeki daralma nedeniyle yeni proje üretmek yerine dış pazarda yaptıkları gibi iç pazarda da yüklenici firma olarak projeler üretmeye başladıklarını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.