Egezemin Konkordato İlan Etti

Egezemin Konkordato İlan Etti

İzmir'deki büyük projelerin kazık ve zemin güşlendirme çalışmalarını yapan Egezemin İnşaaat yaşadığı mali sıkıntıların ardından konkordato ilan etti. 2005 yılında kurulan şirket Rusya'ya da açılmıştı.

A+A-

2005 yılında Ramazan Yıldız ve Haluk Koter tarafından kurulan Egezemin İnşaat Mühendislik Tic. A.Ş., firması da konkordato talebiyle İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkemece, Egezemin İnşaat'a "geçici mühlet" verildi. Şirket faaliyetlerinin denetimi için konkordato komiseri atandı. Böylelikle, zor günler geçiren Egezemin İnşaat firması da konkordato ilan edenler kervanına katılmış oldu.

BİRÇOK PROJEDE İMZASI VAR

Egezemin İnşaat firması, İzmir'de Folkart Bayraklı İkiz Kuleleri, Ofis Bornova, Bayraklı İş Kule ve Mavişehir Park Yaşam başta olmak üzere, çok sayıda prestij projesinin kazık ve zemin güçlendirme çalışmasını yürütmüştü. 6 yıl gibi kısa bir sürede İzmir'in neredeyse tüm büyük inşaat işlerine imzasını atan firma, 2011 yılında Rusya pazarına açılmıştı. Rusya'da "Egezemin Stroy" adıyla faaliyet gösteren firmanın Rusya Sochi Olimpiyat köyünde projeleri yer alıyordu. Kamuoyunda "İzmir'e kazık çakan adamlar" diye bilenen Ramazan Yıldız ve Haluk Koter, İzmir'deki başarılarını yurt dışına taşımaya kararlı olduklarını açıklamıştı. Ancak, kısa sürede çok hızlı büyüyen şirketin bu konkordato talebi şaşırttı.

4 FİRMA DAHA

Öte yandan, Egezemin'in yanı sıra İzmir'de 4 firma daha konkordato talebiyle mahkemelere başvurdu.

Mahkemelerin "geçici mühlet kararı" verip konkordato komiseri görevlendirdiği firmalar şöyle:

*Özenraf Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

*Eltesan Elektrik Mak. İnş. Taah. Maden. Tar. İthal. İhrac. San. ve Tic. Ltd.Şti.

*AYY Elektrik Proje İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti.

*Abdurrahman Can (Özen Raf Dekorasyon)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.