Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine Teklif Veren Olmadı

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine Teklif Veren Olmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 332 milyon lira muhammen bedelle ikinci kez ihaleye çıkardığı Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesine yine hiçbir firma teklif vermedi. Büyükşehir kentsel dönüşüm projesi için üçüncü kez ihaleye çıkacak.

A+A-

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi'nde 1’inci Etap kentsel dönüşüm çalışması için yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında gerçekleşen ihalede talip çıkmaması üzerine bir kez daha ihaleye çıktı.

Proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devralan ve yapım ihalesine çıkmak için son hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı anahtar teslimi yapacağı çalışmanın tahmini bedelini 332 milyon 729 bin 856 lira olarak belirledi. İki aşamalı ihalenin teklifleri 6 Temmuz’da alınmaya başlamıştı. Fakat hiçbir yatırımcısının adım atmaması üzerine aynı bedelle projenin yeniden ihalesine karar verildi.

PROJEDE NELER VAR?

Dönüşümün tamamı, yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Meles Çayı, batısında İZBAN demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde Liman Arkası bulunan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 7 hektar büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek. Ege Mahallesi'nde kurulan danışma merkezinde, bölgede yaşayan vatandaşların isteklerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek tasarladığı yeni yaşam alanlarını, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda halk ile paylaşmıştı. Büyükşehir Belediyesi, projede ikinci etap için uzlaşma görüşmelerine hala devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.