Ecrimisil Bedelleri Tespit Edilirken Yıkım Kararı!

Ecrimisil Bedelleri Tespit Edilirken Yıkım Kararı!

Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta milli emlak müdürlüğü ecrimisil bedellerini tespit ederken yıkım kararı gönderdi. Vatandaşların 15 gün içinde binalarını boşaltmaları istendi.

A+A-

İzmir’de Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen vatandaşların yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta Milli Emlak Müdürlüğü yeniden ecrimisil bedelleri belirledi. İki yıl önce, İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir’in itirazı ve hak talep etmesi üzerine durdurulan çalışmalar bölgede seçim dönemlerinde de gündeme gelmişti.

AK Parti ve CHP arasında önemli rekabet konusu olan “ecrimisil fiyatları” tebliğ edildi. Gaziemir Kaymakamlığı’nın İzmir Defterdarlığı ile birlikte yürüttüğü çalışma sonrası belirlenen rakamlar vatandaşlara tebliğ edildi. 

Vatandaşlara ödemesi için yıllardır konakladıkları ev ve bahçeleri için 10 bin TL ile 60 bin TL arasında değişen fiyatların listeleri iletildi.

BİNALAR YIKILACAK MI?

Ecrimisil bedellerinin gönderildiği resmi yazıda ayrıca ihbarname de yer aldı. Buna göre, bölgeye Balçova Milli Emlak Müdürü Osman Özler imzalı giden tüm yazılarda, “konut ve bahçe yapılmak suretiyle fuzulen işgaliniz bulunmaktadır” denildi.  İlgili kanun maddelerinin de sıralandığı yazıda,  işgal edildiği belirtilen alandan 15 gün içinde tahliye olunması istendi.  Belirtilen süre içinde tahliye yapılmayıp, gerekli işlem uygulanmadığında da müdürlüğün tahliye için gerekeni yapacağı ardından da masrafları kullanandan alacağı da belirtildi.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI EDECEKLER
Balkan Türkleri Göçmen- Mülteci Dernekleri Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Abdurrahim Nursoy, “Sarnıç’ta binlerce kişi yaşıyor. Bu topraklar bizim evimiz, yuvamız, yurdumuz oldu. Devletimizin verdiği yerlere evlerini yaptıktan sonra elektrik, su telefonlar da bağlanmış. Burası yıllarca belediyeydi. 2009 yılında Gaziemir’e bağlandık. Gaziemir Belediyesi’nde bu insanları temsilen başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Halen daha aktif olarak birçok çalışma yapıyoruz. Ecrimisil bedelleri tespit edilmeden önce bir kriz çıktı. Davalardan bahsedildi, durum siyasi malzeme yapıldı. Biz buna da o zaman karşı çıkmıştık. Şimdi vatandaşlara ‘kullandığınız sürenin bedelini ödeyin’ diyorlar. Ecrimisil bedellerinin yüksek olması ayrı bir mesele ama yıkım, tahliye kararı nedir? Böyle bir tebligat gönderilir mi? Bu insanları niye tedirgin ediyorsunuz? Sonra çıkıp ‘yıkım olmayacak’ diyecekler ve burada siyaset yapacaklar. Bu iş planlı, programlı yapılmıştır. Sarnıç halkına ölümü gösterilip sıtmaya razı edecekler. Bu olayı kurgulayanlar defterdarlıkta, milli emlak müdürlüklerinde toplantılar yapanlardır. Sorunu çözüyoruz diyerek fotoğraf verenler bu işi bizzat planlamıştır. Sarnıç halkı bunun de hesabını zamanı geldiğinde sorar” dedi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.