Düzce'yi Kentsel Dönüşüm Kurtardı!

Düzce'yi Kentsel Dönüşüm Kurtardı!

Düzce’de meydana gelen 5.9’luk depremin yıkıma neden olmaması gözleri kentsel dönüşüme çevirdi. Kentte büyük yıkımın önüne kentsel dönüşüm çalışmaları geçti.

A+A-

Düzce 5.9 şiddetindeki bir depremle sarsılırken vatandaşlar hala depremin etkisinde kalmaya devam ediyorlar. İnsanlar evlerine giremezken geceyi sokakta geçirenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Depremin yüzeye çok yakın bir yerde meydana gelmesi sarsıntının etkisini de fazlalaştırdı. Buna karşın ciddi bir yıkımın meydana gelmemesi ise sevindiren gelişmelerin başında geliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMASAYDI ÇOK BÜYÜK ACILAR YAŞARDIK!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü depreme dair bir açıklama yaparak, “Düzce’nin konut stoku yüzde 80 oranında yeni ve bu konutlar 1999 depreminin sonrasında yapıldı. Deprem yönetmeliklerini en küçük detayına kadar uyguluyoruz. Ayrıca yüksek yapılara da izin vermiyoruz. Zeminle beraber maksimum 4 kat izni veriyoruz. 1999 depreminden sonra yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları olmasaydı şu anda çok büyük acılar yaşıyor olurduk.” dedi.

SAĞLAM YAPILAŞMANIN ÖRNEĞİ DÜZCE!

Düzce’de sağlam yapılaşma olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Sağlam yapılaşmanın ve sağlam konutlaşmanın en güzel örneğini verdi Düzce. Konutlarımızı sağlam yaparsak depremde can kaybı olmadığını gördük. 1999 öncesi yapılan ve halen ayakta duran yapılarımızda da ciddi bir sıkıntı oluşmadı. Sadece bir binamız yıkıldı ve 1992 yılında yapılmış bir binamızda da ciddi hasar oluştu. Toplam 14 binamızda hasar olduğunu tespit ettik. Bunların da sadece beşinde vatandaşlarımız yaşıyor. Diğer kalanlar ise boş durumdalar.” ifadelerini kullandı.

ESKİ BİNALAR MAHKEMELİK!

Eski binaların yıkılması gerektiğini söyleyen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Düzce’de bazı eski binalar mahkemelik durumda. Bu binaların sahipleri yapılarının sağlam olduklarını iddia ediyorlar. Biz takipteyiz ama daha sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Benim kişisel kanaatim tüm bu eski binaların yıkılmasından yanadır. Ancak kararı hukuk verecektir. Ona bizim müdahale etme imkanımız yok.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.