Düşük Faizli Kredi Oranları Konut Projelerinin Reklamlarını Artırdı

Düşük Faizli Kredi Oranları Konut Projelerinin Reklamlarını Artırdı

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile birlikte ev arayışları arttı. İnşaat şirketleri ellerindeki son stokları artırmak için reklam çalışmalarına yeniden hız verdi.

A+A-

Düşük faizli konut kredisi ile inşaat sektörünün canlanması reklamcılık sektörüne de yaradı. 

Kriz dolayısıyla azalan reklamlar yeniden tavan yaptı. Elinde satılık konut bulunan inşaat şirketleri yoğun bir reklam çalışmasına hız verdi. 

Faiz düşüşüyle beraber konut reklamlarının çok iyi sonuç verdiğini belirten Canavar Ajans yönetim kurulu başkanı Hüseyin Erdoğan, "Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesi ile beraber bekleyen müşteriler harekete geçti. Konut stoklarını büyük oranda tüketen inşaatçılar kalan sınırlı sayıdaki konutları da satmak için reklam faaliyetlerine hız verdi. Piyasada çok fazla müşteri ve sınırlı sayıda daire var. Bu yüzden kriz dönemine oranla daha düşük reklam bütçesiyle daha çok müşteriye ulaşmak mümkün. Şirketler, reklam mecrası olarak dijital medyayı daha çok tercih ediyor. Hanelerde internet kullanımı yüzde 88'lere ulaştığı için dijital pazarlama ile neredeyse tüm müşterilere ulaşmak mümkün. Bunun yanında açık hava ve yazılı basın mecralarını da kullanıldığında çok daha iyi sonuçlar almak mümkün" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.