Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Dikmen Vadisi kentsel dönüşüm projesi için 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı. Dikmen Vadisi'ndeki 2 bin 175 gecekondunun yıkımında sona gelirken yakın zamanda temel atması bekleniyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde sona gelindi. Proje kapsamında 2 bin 175 gecekondunun yıkımı sorunsuz şekilde tamamlandı. 

Bin 214 yeni konut inşa edilecek

Uzun yıllardır çözüm bekleyen projede 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı. Bin 214 konutun inşa edileceği projede yapım çalışmalarına da kısa süre içinde başlanacak. 

1 milyon metrekarelik yeşil alan

Projenin en önemli ayaklarından birini de vadiye yapılacak yeşil alan oluşturacak. Bölgenin çehresini değiştirecek proje kapsamında toplam projenin 1 milyon metrekarelik alan yeşil alan olarak ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri gecekondu yıkımının dışında çevre kirliliği başta olmak üzere bölgeye atılan çöpler ve bu çöplerin yakılması nedeniyle meydana gelen hava kirliliğini de ortadan kaldırdı. Ekipler tarafından bölgedeki atıkları tamamen temizlendi. 

''Yapım çalışmaları kısa sürede başlayacak''

Proje hakkında açıklamalarda bulunan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nin son aşaması 4. ve 5. etapta yapım çalışmalarına en kısa sürede başlamayı planladıklarını ifade etti. Tuna, şu açıklamalarda bulundu: “6 kilometre uzunluktaki bir vadi alanını kapsayan Dikmen Vadisi’nin 5 ayrı etap halinde yeniden düzenlenmesini içeren projenin ilk 3 aşaması daha önce tamamlanarak yerleşime açılmıştı. Projenin devamı niteliğindeki son etapta da yaşayan gecekondu sahipleriyle ilgili kanun yönetmelik ve uygulama esasları çerçevesinde sözleşmeler imzaladık. Amacımız hiç kimseyi üzmeden tam bir uzlaşı içinde ve herkesin hakkını vererek kentsel dönüşüm projesini tamamlamak ve uzun yıllardır sorun olarak kalan bölgeyi çözüme kavuşturmaktı. Bunu da başarmış olduk. Bir yandan sözleşmeler imzalanırken bir yandan da alan temizliği yapılan sahada inşallah en kısa zamanda yapım çalışmalarına başlayarak, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturacağız.”

Hak sahiplerine 6 tip farklı konut

Dikmen Vadisi son etapta bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Özel Projeler ve Dönüşümler Dairesi Başkanı Hayri Korkmaz ise projeye ilave olarak komşu bir alanda yer alan tapu tahsis ve belgesiz 200 adet gecekondunun da Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Meclis kararı ile uygulama esaslarının belirlenip projeye dahil edildiğini söyledi. 

Arsa, arsa-tesis, tapu tahsis belgesi olan hak sahipleriyle satış veya konut karşılığı sözleşme imzalandığını kaydeden Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak yapısı olanlarla da mağdur etmemek için arsa karşılığı sözleşme imzaladığını, hak sahipleri için de projede farklı büyüklüklerde 6 tip konut üretileceğini açıkladı.Dikmen Vadisi 4. ve 5. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapılan sözleşmeler kapsamında bin 214 konutun dağılımı ve metrekareleri:

- 100 metrekare: 978 konut

- 120 metrekare: 212 konut

- 150 metrekare: 16 konut

- 175 metrekare: 6 konut

- 200 metrekare: 1 konut

- 225 metrekare: 1 konut

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.