Dikeyde Statik, Yatayda Peyzaj!

Dikeyde Statik, Yatayda Peyzaj!

İzmir’in yeni kent merkezinde kule projesi, Gaziemir Sarnıç’ta da yatay mimarili proje geliştirdiklerini belirten Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç, “Yatay projemizde peyzaj alanları ile kule projemiz de statik ile ön plana çıkıyor” dedi

A+A-

1978 yılında inşaat malzemesi satışı ile temelleri atılan Koç İnşaat, Doğan Koç tarafından İzmir Gaziemir’de kuruldu. 15-20 yıl boyunca inşaat malzemeleri satışına devam eden Doğan Koç’un çocukları Cem ve Yücel Koç şirkete dahil olunca 1997 yılında müteahhitlik faaliyetleri de başladı.

Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç, şirketin gelişimini, yaptıklarını ve gelecekteki hedeflerini İnşaat Deryası’na anlattı. Koç İnşaat’ın hikayesini anlatarak sözlerine başlayan Cem Koç, “Biz hep inşaatçılarla beraberdik. Babam müteahhitlik yapmaya niyetli değildi. Babam inşaat malzemeleri satmaya devam ederken ben müteahhitliğe başladım. Kardeşim Yücel de mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra iki ortak şirketi bu noktaya taşıdık. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. 1997 yılında inşaat yapmaya başladık. 25 yıldır İzmir’in çeşitli bölgelerinde projeler geliştiriyoruz. Gaziemir’de 100’e yakın projede 2.500’e yakın konut inşa ettik. Gaziemir’de arsa sıkıntısı yaşayınca çevre ilçelerde projeler geliştirmeye başladık. Nerede kriterlerimize uygun arsa bulursak orada proje geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

cem-koc-kimdir.jpg

İnşaatçı şartlara göre ivedilikle kararlar almalı

Pandeminin insanların taleplerini değiştirdiğini ve hayatımıza düşük katlı projeleri getirdiğini belirten Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Düşük katlı projeler ilgimizi çekti. Gaziemir Sarnıç’ta 3 etapta yatay mimarili Mia Sarnıç projesini geliştirdik. İnşaatçı, günün şartlarına göre ivedilikle kararlar alabilmeli. İnşaat metotları değişti. Artık yapım noktasında bir endişemiz kalmadı. Doğru yerde doğru proje yapmak önemli.”

mia-sarnic.jpg

Yatay ve dikeyde başarılı projeler

Hem yatay hem de dikey mimaride başarılı projeler ürettiklerini vurgulayan Koç, “Yatay mimaride daha çok sosyal alanlar, peyzaj alanlarıyla uğraşıyoruz. Dikey mimaride ise statikle uğraşıyoruz. Yatay projemizin müstakil yaşam avantajı var. Dikey projemizin avantajı ise tüm dairelerimizde İzmir körfezi manzarasının olmasıdır. Yeni kent merkezinde ikinci bir kule yapmak için arayışımız devam ediyor. İlerleyen dönemde yatay mimariye de ağırlık vereceğiz. Çeşme, Urla ve Seferihisar’da proje yapmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

mia-port-002.png

Zemini çok sağlam tuttuk

Cem Koç, son olarak şunları söyledi: “İzmir’in yeni kent merkezinde olmamız gerektiğine karar verip, İzmir körfezinde bir yüksek yapı inşa edelim, dedik. 32 katlı Mia Port projesini geliştirdik. Projenin en üst katına da İzmir’in en lüks dairelerinden biri olacak penthouse daire yapacağız. İzmir’in bir elması gibi en tepede dursun istiyoruz. Hem Koç İnşaat hem de İzmir için büyük bir değer olacak. Zemin çalışmalarımız sürüyor. Zemini çok sağlam tuttuk.”

Bornova’ya yeni proje

Mia Suites Bornova  projesinde teslim sürecine az kaldığını belirten Cem Koç,  1+1 projesine  gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Yaşar Üniversitesi çevresinde 2. Projeyi hayata geçirmek için arayış içine girdiklerini ve kısa sürede yeni bir projeye başlamayı hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.