Dev Holding İnşaat Sektöründen Çıkmaktan Vazgeçti

Dev Holding İnşaat Sektöründen Çıkmaktan Vazgeçti

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Doğuş, inşaat sektöründen çekilmeyi düşünüyordu. Geçtiğimiz dönemde şirketinin teklif servisini kapatan Holding, inşaattan çekilmekten vazgeçti. Doğuş İnşaat, yurt dışı projeleri ile büyümeye gidecek.

A+A-

Ayhan Şahenk’in kurduğu Doğuş İnşaat holdingin uzun süre amiral gemisi konumundaydı. Türkiye’nin en köklü inşaat firmaları listesi arasında yer alan ve kuruluşu 1951’e dayanan Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. bugünkü Doğuş Holding’in de temellerini oluşturuyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Metro inşaatlarında aktif rol alan firma son olarak İstanbul Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro inşaatının gerçekleştirdi. Geçen yıllarda grubun inşaattan çıkacağı konuşuluyordu. Hatta bu söylentileri haklı çıkaracak adımlar da atılması dikkat çekmişti.

Doğuş Grup inşaatın en önemli birimi olan Teklif Servisi’ni kapatmıştı. Edinilen bilgiye göre, Doğuş Grubu inşaat işlerinden çıkmaktan vazgeçti.

Özellikle yurtdışı müteahhitlik tarafında yeni ihaleler almaya başlayarak borçlarını yeniden yapılandıran Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, inşaat işinde yurtdışında büyüme planları yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.