Depreme Daha Dayanıklı Bir Çiğli için Kentsel Dönüşüm Şart

Depreme Daha Dayanıklı Bir Çiğli için Kentsel Dönüşüm Şart

Çiğli Belediyesi Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında yapıldı. Gümrükçü, "depreme daha dayanıklı bir Çiğli için hep birlikte Çiğli'den İzmir’e kentsel dönüşümle ilgili olumlu bir örnek ortaya koyabiliriz" dedi.

A+A-

Çiğli Belediye meclisinde Köyiçi imar planı revizyonu hakkında konuşarak, planlardan ne kadar umutlu olduklarını aktaran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli'nin geleceği için çok önemli bir bölge. Bu öneme de layık olmak için biz de elimizden geldiğince katılımcı, demokratik ve planlama tekniklerine uygun bir süreç yürütüyoruz. Umuyorum gelecek ay ki meclisimizde dönüşümün startını vereceğiz" dedi.

Çiğli Belediyesi Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında gerçekleşti.
İmar planı revizyon çalışmalarıyla ilgili konuşarak, meclise ve Başkan Gümrükçü'ye teşekkür eden AK Partili Meclis Üyesi Nedim Arslan, "Bölgedeki vatandaşların umudunu sizler de ziyaretinizde gördünüz. Yapılan bu çalışmanın öncekilerden daha akılcı, daha rasyonel olduğunu düşünüyoruz. Daha hayata geçirilebilir, rantabl bir proje olacağını düşünüyoruz. Beklentimiz bu yönde. Çünkü bu çalışmada gördüğümüz kadarıyla sizin bize söylediğiniz, arkadaşların bize aktardığı ve daha önceden yapılan çalışmalar hesaba katıldığında; oradaki halkın beklentilerini, sıkıntılarını göz önüne alarak bir çalışma yapacağız ve seçenekli olacak. Bu konuda umutluyuz" diye konuştu.

BOZTEPE: ÇİĞLİLİYİYİM DEMEK ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLMALI
Konuyla ilgili konuşmak üzere söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe,  "Her halde 2 yıldır yapılan en hızlı Meclis olacak bugün. Nedim kardeşimiz düşüncelerini söyledi... Burada gerçekten umutluyuz. İnşallah en iyisi olur. Baya büyük bir bölgede çalışma olacak. Sanırım bize bu konuda da önümüzdeki meclise kadar bir sunum yapacaksınız. Biz de bunu Cumhur İttifakı olarak bekliyoruz. Bu kente düzenli bir yerleşim olur umarım. İnsanlar, hak ettiği şekilde yaşarlar. Sosyal donatısı, parkı, yolu özellikle yeşil alanı olan... Çiğli bunu çok hak ediyor. Çiğli geçmişte çok acılar çekti... 1970'ten beri... 1970'ten beri İzmir'in tüm çöpleri Çiğli'ye alındı.
Bu kentin artık çöpüyle değil, paralarıyla, donatı alanlarıyla,  şık binalarıyla anılmasını istiyoruz. Siz de söylemiştiniz... Çiğliliyim demek bir övünç kaynağı olması lazım. Bu konuda size destek olacağız, bunlar olmazsa da burada sizi acımasızca eleştirmeye devam edeceğiz. Çiğlimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
GÜMRÜKÇÜ: BAŞARININ ALTINA HEP BERABER İMZA ATABİLİRİZ 
Başkan Gümrükçü ise "Köyiçi imar planları, Çiğli'nin gerçekten kalbini oluşturan planlar. Uygulanabilir, katılımcı, yurttaşlarını çıkarını aynı zamanda kentin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir alan. Çiğli'nin Kemaraltı'sı diyebileceğimiz bir pozisyonda şu an. Depreme daha dayanıklı binalardan oluşan bir hale gelmesi için aslında bir revizyon planıyla karışık bir kentsel dönüşüm modeli önerisi gelecek gündeme. Süreci iyi yönetip güzel bir sonuç da çıkarabilirsek eğer hep birlikte Çigli'den İzmir’e kentsel dönüşümle ilgili olumlu bir örnek koyabilir, böyle bir başarının altına hep beraber imza atabiliriz diye düşünüyorum. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, meclis üyelerimizle bölgeyi ziyaret etmek istiyoruz. İçinde yaşayan insanların gözünden bakarak yakalayabilirsek dönüşüm talebini, talebe yönelik bir dönüşüm sağlayabilirsek o zaman Çiğli'nin kaderini değiştirmiş bir meclis ve bir yönetim olarak adımızı altın harflerle tarihe yazarız. Bu çalışma çok önemli. Çalışmayı katılımcı yönetebilmek için hem geçmişteki plana itiraz eden arkadaşlarla toplantı yaptık, hem bölgede bir saha anketi çalışması gerçekleştirdik. Yapı stokunu gözlemleyebilmek için çalışmalar yaptık. Köyiçi'nde yaptığımız çalışma ŞPO tarafından ödüle de layık görüldü. Çiğli'nin geleceği için çok önemli bir bölge. Bu öneme de layık olmak için biz de elimizden geldiğince katılımcı, demokratik ve planlama tekniklerine uygun bir süreç yürütüyoruz. Umuyorum gelecek ay ki meclisimizde dönüşümün startını vereceğiz" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum