Denizlili İş Adamından Çalışanlarına 40 Bin TL'ye 130 Metrekare Daire

Denizlili İş Adamından Çalışanlarına 40 Bin TL'ye 130 Metrekare Daire

Denizli'de bir iş adamı çalışanları için ev yaptırdı. Hayırsever patron çalışanlarına 130 metrekarelik evi 40 bin TL'ye verdi. Üstelik 500 TL taksitle

A+A-

Vali Altıparmak, Denizli'deki bir işadamının kurduğu kooperatifle çalışanlarını 40 bin liraya ev sahibi yaptığını, attığı tweette 'İnanabiliyor musunuz?' diye paylaştı. Altıparmak, hemen ardından biraz daha açıklayıcı bir ileti paylaştı ve "Böyle güzel insanlar hala aramızda yaşıyor" dedi. Vali, yorumlardaki 'Kim bu işadamı' sorularına ise yanıt vermedi.

İşadamı Rıza Akça

Altıparmak'ın paylaşımından sonra hayırsever patron'un ünlü işadamı Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça olduğu ortaya çıktı.

Akça'nın, çalışanları için kendisi de destek vererek çok düşük maliyetle ve küçük taksitlerle konut sahibi yapmayı hedeflediği öğrenildi. Sarayköy ilçesinde "Rıza Akça Sitesi" ismiyle dört yılda 240 konut yapıldı.

130 metrekare genişliğinde

Cumhuriyet Mahallesi Osman Akça Caddesi üzerindeki konutlar 130 metrekare genişliğinde. Konutlar beşer katlı 12 bloktan oluşuyor, binalarda asansör bulunuyor.

Havuzlu sitenin güvenliğini özel güvenlik sağlıyor. İşadamı Rıza Akça, "Bizim çalışanımız her şeyin en iyisine layık.
Birlikte büyük bir aileyiz. Alın terimizle her geçen gün daha iyi olmaya çalışıyoruz.

Çalışanlarımızın aileleriyle mutlu olması, rahat koşullarda yaşamasını sağlamayı kendimize görev edindik. Laf o lsun diye söylemedik, söz verdik ve yerine getirdik" diye konuştu.
Menderes Tekstil tarafından çalışanları için yaptırılan konutların tapuları bugün törenle verilecek. Sarayköy'deki tapu dağıtım törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak. Törenden sonra konutların tapuları ve anahtarları çalışanlara verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.