Dar Gelirli Ailelere Sosyal Konut Müjdesi!

Dar Gelirli Ailelere Sosyal Konut Müjdesi!

Yeni normal dönemde şehircilikte 4 temel argüman ile başlayacaklarını belirten Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum dar gelirli aileler için on binlerce ucuz konut üretileceğini ifade etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Turkuaz Medya Grubu'nun yayın organlarından Sabah Gazetesi'nin sektördeki 35. yılı dolayısıyla düzenlenen "Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları"na video mesaj gönderdi. 

Konut projeleri hakkında bilgi veren Bakan Kurum, dar gelirli ailelere yönelik sosyal konut inşa edildiğini dile getirdi. 

Kurum, 2021 yılında toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesine başlayacaklarını söyleyerek, "Böylece, devam eden 272 bin konut ve başlatacağımız 80 bin konut olmak üzere toplam 350 bin konutumuzla 1,5 milyon vatandaşımızın konut ihtiyacına cevap vermiş oluyoruz" dedi.

Yeni normal dönemde şehircilikte 4 temel argüman 

Evleri, iş yerlerini ve şehirleri yeni normale nasıl uygun hale getireceklerini tartışmaya başladıklarını aktaran Kurum, "Özellikle yeni normal dönemde, Bakanlık olarak şehircilikte şu 4 temel argümanı önemsiyoruz. İnsanın temel ihtiyaçlara erişimine her zamankinden daha çok odaklanıyoruz. Ucuz konut sağlama ve meydanlar, açık alanlar, millet bahçesi gibi yeni kamusal alanlar oluşturma noktasında daha çok gayret gösteriyoruz. Konut çevresine serpiştirilmiş bir donatı anlayışını değil, donatı merkezli bir konut anlayışını hakim kılmak için çaba gösteriyoruz. İnsan sağlığını en iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Projelerimizin merkezine çevreyi, doğayı, mavi ve yeşil alanları getiriyoruz" açıklamasını yaptı. 

Merkezinde insan olan kentsel dönüşümle afetlere hazır, kimlikli, engelli dostu şehirler inşa ettiklerini anlatan Kurum şu şekilde devam etti: 

"Dar gelirli vatandaşlarımız için on binlerce yeni sosyal konut üretiyoruz. Millet bahçeleri ve ekolojik koridorlarımızla yeşil alanlarımızı, korunan doğal alan büyüklüğümüzü arttırıyoruz. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlattığımız 'Sıfır Atık' çatısı altında yüzlerce yeni çevre projesini, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bölgesel ve yerel eylem planlarımızı hazırladık, uygulamaya koyduk. Tüm bölgelerimizde bu planları belediyelerimizle birlikte hayata geçiriyoruz. Bugün sahadaki tüm inşa projelerimizi enerji verimli, sıfır atık uyumlu ve akıllı bina özellikleriyle donatılmış yapı teknolojileriyle inşa ediyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri'yle doğru, hızlı ve güvenilir şehir verisi sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.