Çiğli Güzeltepe'de Kentsel Dönüşüm Bu Yıl Başlayacak

Çiğli Güzeltepe'de Kentsel Dönüşüm Bu Yıl Başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattındaki imalatların bu yıl biteceğini, Güzeltepe’de kentsel dönüşüm projesine de yine bu yıl başlamayı planladıklarını belirtti.

A+A-

İzmir Çiğli’de muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattındaki imalatların bu yıl biteceğini, Güzeltepe’de kentsel dönüşüm projesine ise yine bu yıl başlamayı planladıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kentsel dönüşüm projelerini son iki senedir hızlandırdıklarını söyleyen Başkan Soyer, Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“Kentsel dönüşüm İzmir’de Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar sağlıklı gidiyor. Halktan, vatandaştan yana çözüm stratejisiyle gidiyor. Türkiye’de hiçbir yerde vatandaş ve müteahhit arasında belediye yoktur. İzmir’de var. İzmir’de belediye vatandaşın hakkını müteahhide yedirmemek için bir sistem kurmuş. Çok da sağlıklı yürüyen bir sistem. Vatandaşın belediyeye güvenip süreci hızlandırmasını istiyoruz. Güzeltepe’yle ilgili bize ait 30 dönüm tapulu bir alanı kentsel dönüşüm alanı içine dahil ettik. Devrettik. Hiçbir şey beklemeden. Bunu vatandaşlarımızın menfaati için yaptık. Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir belediye bunu yapmaz, açık söyleyeyim. Kentsel dönüşümü son 2 yılda çok hızlandırdık. Bunun da çözümü İZBETON şirketimizi devreye sokmak oldu. Biz bu kentsel dönüşüm meselesini hızlandıracağız ama sizin desteğinize ihtiyacımız var. Çiğli Güzeltepe’de bu yıl içinde vatandaşlarımızla uzlaşmaları tamamlayarak kentsel dönüşüm projesinin yapımına başlamak istiyoruz. Bir tek şeyden emin olun, çok büyük bir iyi niyet ve umut taşıyoruz. Yapabileceğimiz çok iş var. Yeter ki el birliği, iş birliği yapalım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum