Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan TOKİ Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan TOKİ Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında 0.89, 0.99 ve TOKİ müjdelerini bir bir sıraladı. Bu açıklamanın hemen ardından ise Murat Kurum'dan TOKİ açıklaması geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaz dönemi öncesinde gayrimenkul sektörü için müjdeleri bir bir ilan etti. Kabine Toplantısı sonrası konuşmasında gayrimenkul sektörüne ilişkin sağlanacak kredi müjdelerini ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bir de TOKİ açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan da ilk değerlendirme geldi. 

ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN TOKİ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında, ev almak isteyenler için 0.99 faiz oranı ve 0.89 faiz oranıyla konut kredisi sağlanacağını ilan etti. Kredi müjdesinin hemen ardından ise TOKİ için de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ projelerine hız verileceğini söyledi. 

Alt gelirli vatandaşlara TOKİ'den ev alma imkanı sağlanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet olarak bu alanda 30 milyar dolarlık destek sağlanacağını ifade etti. Bu alanda sağlanacak desteklerin neler olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı. 

"Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik destek sağlayacağız. Rezerv alanlarla yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlarda 5 yıl süreyle satışına izin verilmeyecek."

Erdoğan'ın kabinde değindiği konulardan birisi de kentsel dönüşüm oldu. "Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını artırmak için vereceğimiz diğer bir alandır. Vatandaşlarımızı hızlı güvenli ve ekonomik şekilde konut sahibi yapmayı amaçlayan bu destek ve konut adımlarının hayırlı olmasını diliyoruz."

Murat Kurum'dan Açıklama Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra TOKİ müjdesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak dar gelirli vatandaşlara uygun fiyata konut fırsatı sağlanacağını ifade etti. 

Bakan Kurum, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımında "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bir vatandaşımızı ev sahibi yapana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda TOKİ eliyle düşük fiyatlı ve uygun ödeme koşullarıyla üreteceğimiz sosyal konutları milletimize sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

TOKİ UCUZ UYGUN KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın kuralı ve açık artırma ile satılan konut projelerinden ev satış ilanları yayımlanıyor. Ancak toplu olarak tüm şehirler için ilan edilen sosyal konut projelerinin önümüzdeki Haziran Temmuz döneminde başlaması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.