Çeşme'de Yazlık Ev Alana Vize Kolaylığı

Çeşme'de Yazlık Ev Alana Vize Kolaylığı

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia Çeşme'de yazlık alıp tapu sahibi olana vize kolaylığı uygulanacağını söyledi.

A+A-

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papolia; eşi Nikos Stefanou ve VFS Global Operasyon Çıkış Sorumlusu Sertan Aslantürk ile birlikte Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Başkonsolos Papoulia, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, bir önceki dönemin Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile çok iyi ilişkileri olduğunu hatırlatarak, "Dalgıç bizim iyi bir dostumuz. Öyle de kalmaya devam edecek. Yeni Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile de iyi ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Kendisinin fikirleri çok hoşumuza gitti. Kendisinden, Çeşme'de 75 bin civarında yazlık ev olduğunu öğrendik. Yazlık evlerin sahiplerinin yüzde 65'inin İzmirli olduğunu söyledi. Çeşme'de yazlık ev satın almış olanlara, vize konusunda yardımcı olabileceğimizi söyledik. Vizede onlara kolaylık gösterebilmemiz için evin sahibi olması gerekiyor. Çeşme'deki evi ikinci adres olarak da göstermiş olabilir. Başka illerde evi olanlar, Çeşme'de de tapulu yazlık evi varsa, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki vize bölümüne gelerek vize başvurusunda bulunabilecekler" diye açıkladı.

"TÜRK VATANDAŞLARINA OLABİLDİĞİNCE UZUN SÜRELİ VİZE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Turizmin, iki ülkenin halklarını birbirlerine daha çok yaklaştıracağına inandığını vurgulayan Papoulia, "Başkonsolosluğumuzun politikası, her iki ülke insanının dostane ilişki kurması. Biz tabii ki, turizm ilişkilerinin gelişmesini istiyoruz. Bu çerçeveler içerisinde, Türk vatandaşlarına olabildiğince uzun süreli vize vermeye çalışıyoruz. Avrupa Birliğinin ilan ettiği rakamlara bakarsanız Yunanistan Başkonsolosluğu, en yüksek rakamlarda vize verdiğini görürsünüz. Bu politikamız hiçbir zaman değişmedi. Bu nedenle Çeşme, Kuşadası ve Ayvalık'ta vize ofislerimizi açarak, buralardaki vatandaşlara kolaylık sağlamak istedik" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.